DTK: Efrîn'i sahiplenmek için Newroz'a akalım

Newroz'u kutlayan DTK, "Halkımızı Efrîn direnişini sahiplenmek için büyük bir coşku seli biçiminde Newroz alanlarına akmaya çağırıyoruz" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bugünkü yazılı açıklamasında Newroz'u kutladı.

"Saygıdeğer halkımızın, değerli Ortadoğu halklarının ve ilerici tüm insanlığın Newroz Bayramı kutlu olsun" diye başlayan açıklamada, "Değerli halkımız; 2018 Newrozu'nu da her zaman olduğu gibi yine zulmün, barbarlığın, talanın ve yıkımın bütün şiddeti ile üzerimize geldiği bir süreç ve ortamda, ama Efrîn şahsında Çağın Direnişi ile karşılıyoruz" denildi.

'ULUSAL BİRLİKLE BAŞARABİLİRİZ'

Açıklamada, Türk devleti ve uluslararası güçlerin Efrîn ve Kerkük'teki işgalci planları kınanarak, Kuzey Kürdistan'da da soykırımcı uygulamaların sürdüğüne dikkat çekildi. "Ancak, halkımızın dostları da, düşmanları da çok iyi biliyorlar ki; halkımız, özgürlüğü uğruna yürüttüğü kutsal ve kahramanca direnişinden asla vazgeçmeyecektir" denilen açıklamada, başarının ulusal birlikle mümkün olduğu vurgulandı.

Kürt ve Ortadoğu halklarının, inanç topluluklarının, bütün Kürdistani siyasi dinamiklerden ulusal birliği beklediğinin belirtildiği açıklamada, "İçinden geçtiğimiz sancılı süreç, aynı zamanda tarihi fırsatlarla dolu bir süreçtir. Gelecek yüzyılın halklarımızın yüzyılı olacağı gerçeği bu fırsatların doğru değerlendirilmesinin içerisinde saklıdır" diye kaydedildi.

ÇAĞRI

DTK, açıklamasının sonunda şöyle dedi:

"Çağdaş Kawa Mazlumlar'ın yaktığı direniş ateşi asla sönmeyecek, daha da gürlenerek, harlanarak bütün Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında halklarımıza özgürlüğü kazandıracaktır.

Bu duygu, inanç, direniş ruhu ve coşkusu ile bütün halkımızın, Ortadoğu halklarının ve ilerici insanlığın Newroz Bayramını kutluyor, bütün halkımızı Efrîn direnişini sahiplenmek ve onunla bütünleşmek için büyük bir coşku seli biçiminde Newroz alanlarına akmaya çağırıyoruz."