DTK Eşbaşkanı Güven'in duruşması başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için girdiği açlık grevinin 49’uncu gününde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında açılan davanın dördüncü duruşması başladı. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Efrin'e yönelik operasyonuna karşı gösterdiği tepki, yaptığı açıklamalar ve DTK çalışmaları nedeniyle 25 yıldan 46,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın dördüncü duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Salonun küçük kalması nedeniyle duruşma, KCK davasında 152 Kürt siyasetçinin yargılanması için özel olarak yapılan salona alındı. 

Rehin tutulduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle  başlattığı açlık grevinin 49’uncu gününde olan Güven, duruşmaya katılmadı. Duruşmaya, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Selçuk Mızraklı, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Semra Güzel, Ebru Günay, Meral Danış Beştaş, Saliha Aydeniz, Musa Farisoğulları, Dilan Dirayet Taşdemir,  Remziye Tosun, Tayip Temel, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hişyar Özsoy, İmam Taşçıer, TJA aktivistleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı, Mehmet Arslan, İnsan Hakları Deneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu ile Güven’in çocukları katıldı.

Diyarbakır Adliyesi önünde ve duruşma salonunda alınan yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan duruşmada, mahkeme başkanı da değiştirildi.

Duruşma, Güven’in avukatlarının savunmasıyla sürüyor.