DTK: Güney hükûmetinin sessizliği AKP'yi cesaretlendiriyor

Güney Kürdistan'daki sivil katliamını kınayan DTK, Güney hükûmetinin sessiz kalmasının AKP'yi cesaretlendirdiğine dikkat çekti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Türk devletinin Güney Kürdistan'da sivilleri katletmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türkiye devletinin yüz yıldır aralıksız bir şekilde Kürdistan ve Türkiye halklarına karşı uyguladığı soykırım politikaları, AKP Hükümeti döneminde derinleştirilerek devam etmektedir. AKP diktatörlüğü döneminde sivil halka karşı yapılan katliam ve baskılara her gün yenileri eklenmektedir" denildi.

"Savaş uçakları ve Erdoğan’ın damadı Bayraktar tarafından yapılan Silahlı Savaş Araçları (SİHA) larla Kürdistan coğrafyasında sivil halkımıza yönelik yoğun bombalamalar gerçekleştirilmektedir. Bu bombalamalar sonucunda Lice ve Hakkari başta olmak üzere birçok yerde onlarca sivil insanımız katledilmiş ya da yaralanmıştır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "21 Ağustos 2011'de savaş uçakları tarafından bombalanan Kortek köyünde aralarında Solin bebeğin de bulunduğu 4'ü çocuk 7 kişilik aile katledilmişti. Kürdistan Federe Bölge Yönetimi’nin bu katliama sessiz kalması başka katliamlara davetiye çıkarılmasına neden oldu" diye kaydedildi.

'CİDDİ BİR TEPKİ VE DUYARLILIK GÖSTERİLMELİ'

DTK, açıklamasında Güney'deki katliama dikkat çekerek, şunları belirtti:

"En son Güney Kürdistan’ın Horê, Rêkan ve Nerwê köyleri kırsalında bağ-bahçelerine giden sivil köylülere savaş uçakları tarafından bombalanarak 10 sivil insanımız katledildi.

Kürdistan Federe Bölge Hükûmetinin bütün bu saldırı ve katliamlara karşı sessiz kalmasının, ciddi bir tepki göstermemesinin AKP diktatörlüğünü daha da cesaretlendirdiği ve bu nedenle de bombardımanlarının dozunu sürekli artırdıkları açıktır. Gerek Güney Kürdistan Federe Hükûmetini, gerekse de bütün Güney Kürdistanlı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere tüm halkımızı ve uluslararası toplumu bu saldırılar karşısında duyarlı olmaya tepki göstermeye çağırıyoruz.

Son saldırıda katledilen insanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Dünyanın gözü önünde çok aleni bir şekilde sivil insanlarımıza karşı gerçekleştirilen bütün bu saldırıları ve katliamları şiddetle protesto ediyor kınıyoruz."