DTK, Halepçe'de katledilenleri andı

Halepçe'de katledilenleri anan DTK, "Kürt halkı yeni katliamlara izin vermeyecek" dedi. DTK, öz güç ve öz savunmanın önemine de dikkat çekti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), yıl dönümü vesilesiyle Halepçe Katliamı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Koçgiri, Ağrı, Zilan, Dersim, Maraş ve daha birçok katliam uygulamalarının bir devamı olarak, faşist Saddam Hüseyin tarafından ‘Enfal’ adıyla 31 yıl önce Halepçe’deki halkımıza jenosid gerçekleştirimiştir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'KÜRDİSTAN KATLİAMLARA KARŞI GERİ ADIM ATMADI'

"Bu soykırımcı politika 12 Mart’ta Qamişlo’da, 28 Aralık’ta Roboski’de, 3 Ağustos Şengal’de ve en son Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin, Kerboran, Yüksekova ve daha birçok Kürdistan il ve ilçesinde şehirlerin yakılıp yıkılması eşliğinde sürdürülmeye devam etmektedir. Kürdistan halkına karşı uygulanan bu insanlık suçlarına bakıldığında, bu katliamların sömürgeci-emperyal devletlerin himayesinde gerçekleştiği aşikardır.

Kürdistan’ın tüm parçalarındaki halkımız bu katliam uygulamaları karşısında asla geri adım atmamış, kendi öz gücü ve iradesiyle hesap soracak güce gelmiştir. Bunun en somut örneği Qamişlo ve Şengal katliamlarıdır. Qamişlo katliamına karşı Rojava'daki halkımız Rojava devrimiyle, Êzidî Kürtleri de Şengal katliamına karşı oluşturdukları öz savunmayla bu katliamlara cevap oldular. 

Halkları ve insanlığı var eden yegane olgu onun örgütlü, demokratik ve birlik gücüdür. Halkımız bunu başardığı içindir ki, bütün zorlukların üstesinden gelmiş,sürekli büyüyen ve gelişen bir öz direnişe dönüşmüştür."

 

DTK, açıklamasının sonunda da Halepçe'de katledilenleri andı ve Kürt halkının, yeni katliamlara izin vermeyeceğini belirtti.