DTK: Katiller hesap verecek

Roboskî Katliamı'nın bir devlet politikasının sonucu olduğuna dikkat çeken DTK, "Hiçbir baskı ve katliam uygulaması halkımızın iradesini kıramamıştır" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), yıl dönümü vesilesiyle Roboskî Katliamı'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Dönemin başbakanı yaptığı ilk açıklamada bombardıman emrini kendisinin verdiğini, yapılan bu katliamın ne kadar planlı gerçekleştirildiğini itiraf etmiştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'ROBOSKÎ'YLE BİRLİKTE KATLİAMLAR ARTTI'

"Katliamın üzerinden 7 yıl geçmiş olmasına rağmen, katliam emrini veren ve uygulayanlarla ilgili  herhangi bir işlem  yapılmamış, açılan 'soruşturmalar'ın üstü örtülerek 'faili meçhul'ler dosyasına yeni bir dosya  daha dahil edilmiştir.

Roboski Katliamı, halkımıza karşı gerçekleştirilen  onlarca katliamdan sadece birisidir. Roboski Katliamı sonrasında da halkımızın özgürlük ve demokratik  mücadelesine karşı saldırılar artırılmış; Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova, Suruç, Amed, Antep vd. birçok Kürt ili ve ilçesinde  sayısız katliamlar gerçekleştirilmiştir.

'BİR DEVLET POLİTİKASI OLARAK...'

Bütün bu uygulamaların bir devlet politikası olarak, Kürt halkının özgürlük ve demokrasi  mücadelesini bastırmak,  sindirmek,  tasfiye etmek ve iradesini kırarak mevcut sömürgeci sisteme boyun eğdirmek amaçlı  olduğu ve belli bir plan dahilinde gerçekleştirildiği aşikardır.

'HİÇBİR KATLİAM HALKIMIZIN İRADESİNİ KIRAMADI'

Ancak halkımızın mücadele tarihi de çok açık bir biçimde göstermiştir ki, hiçbir baskı ve katliam uygulaması halkımızın iradesini kıramamış, özgürlük mücadalesini daha güçlü bir irade ve kararlılıkla sahiplenmesini engelleyememiştir. Bu nedenledir ki, günümüzde Kürt halkının özgürlük mücadelesi tüm Ortadoğu halklarının umudu haline gelmiştir.

Roboskî  vd. katliam uygulamalarını  halklarımızın ve dünya kamuoyunun hafızasından silmek, unutturmak asla mümkün olmayacaktır.  Bugün dünyanın dört bir yanından  gelen  Roboskî Katliamı'nı lanetleme  açıklamaları, sorumlularının adil yargılanması ve hesap sorulması çağrıları, tüm insanlığın gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık bunun en açık  göstergesidir.

Bu ulusal ve uluslararası dayanışma  ve esas olarak da halkımızın kararlı mücadelesi nedeniyledir ki, Roboskî Katliamı'nın sorumlularının hesap verecekleri günlerin yakın olduğuna inanıyoruz."

ÇAĞRI

DTK, açıklamasının sonunda katledilenleri anarak, "Tüm halkımıza  sabırla mücadelelerini sürdürmeleri çağrısını yapıyoruz. Etkinlik ve anmalara çok güçlü bir biçimde katılarak duyarlılık gösterelim" dedi.