DTK: Rojava Devrimi halkların güvencesidir

Yıl dönümü vesilesiyle Rojava Devrimi'ni kutlayan DTK, devrimin halklarda umut yarattığını, güvence sağladığını belirtti. DTK, devrime sahip çıkmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Rojava Devrimi’nin 6. yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı.

"Rojava Devrimi halkımız başta olmak üzere bütün Ortadoğu halklarına ve ilerici insanlığa kutlu olsun" diyen DTK, şunları kaydetti:

"Kadın öncülüğünde gelişen Rojava Devrimi, altı yılda yarattığı büyük toplumsal-devrimsel gelişmelerle insanlık tarihinin tanık olduğu en büyük destanlardan birini yazdı. Yarattığı, her yeni gelişme ve kazandığı tüm değerleri büyük bir insan iradesi, örgütlülüğü ve halkımızın öz gücü ile açığa çıkarmıştır.

'IŞIK, UMUT KAYNAĞI VE GÜVENCE'

Rojava Devrimi, kapitalist moderniteye ve sömürgeci-gerici bölge sistemine karşı tüm Ortadoğu halklarının kurtuluşuna ve özgürlüğüne model oluşturacak alternatif, bir yeni sistemi görünür ve yaşanır kılarak Kürdistan ve Ortadoğu halkları için bir ışık ve umut kaynağı olmuştur. Yarattığı toplumsal sistem ve demokratik değerlerle, Demokratik Suriye’de bütün halkların, kültürlerin ve inanç topluluklarının adalet, barış, eşitlik, kardeşlik ve birlik içerisinde yaşamalarının projesi,  aynı zamanda da, güvencesi olmuştur.

'SÖMÜRGECİ GÜÇLER KORKTU'

Rojava Devrimi'nin, Kürdistan ve Suriye ile birlikte, tüm Ortadoğu’da, demokratik-özgürlükçü yeni bir devrimsel dalganın gelişmesinde harekete geçirici ve model oluşturucu niteliğindendir ki, sömürgeci bölge gerici güçleri, devrimi bir tehdit olarak görmüş ve DAİŞ çetelerini Rojava Devrimi'nin üzerine salmıştır.

Kobanê, Minbic ve Rakka vb. kentlerin özgürleştirilmesiyle, DAİŞ şahsında, bölge sömürgeci sistemine karşı zafer kazandı. Bu nedenle, sadece Kürt halkının değil, aynı zamanda bölge halkları ve insanlığın vicdanını temsil etmiş, tüm insanlığın direnişi ve zaferi olmuştur.

'SAHİP ÇIKALIM, YAŞATALIM'

Rojava Devrimi'ne sahip çıkmak, destek vermek ve onu yaşatmak,  Ortadoğu halklarının demokrasi ve özgürlük mücadelesini ve taleplerini sahiplenmek ve yaşatmakla eş anlamlıdır."

DTK, devrime destek veren her çevreye teşekkür ederken, şehitleri de saygı ve minnetle andığını belirtti.