Efrin’den son bilgiler

Türk ordusu hava saldırısından sonra Bilbile ilçesine bağlı Baliyen köyü kırsalında saldırıya geçti. YPG/YPJ savaşçılarının direnişi sonucu saldırı kırıldı. Türk savaş uçaklarının Mınıx askeri üssünü bombaladığı bildirildi.

Türk savaş uçaklarının Efrin’e yönelik saldırılarından sonra Bilbile ilçesine bağlı Baliyen köyü kırsalından sınırı geçmek isteyen Türk askerleri YPG/YPJ’nin karşılık vermesi üzerine püskürtüldü.

Diğer yandan Türk savaş uçaklarının Efrin’nin doğu istikametindeki Mınıx askeri üssünü bombaladığı bildirildi.

Türk savaş uçaklarının hava saldırısı sonucunda Efrin merkez ve ilçelerinde 10 sivil yaralanmıştı. 2’si çocuk 3 yaralının durumu ağır.

RUSYA ONAY VERDİ

Türk savaş uçaklarının Rusya’nın onayıyla saldırıya geçtiği öğrenildi. Türk yetkililerin, saldırıdan önce Rusya'yı bilgilendirdiği öğrenildi.

Saldırıların gerçekleştiği saatlerde Suriye rejiminin telefon hatlarını kesmesi dikkat çekti.

SALDIRILAR NASIL BAŞLADI?

Onlarca Türk savaş uçağı bugün saat 16.10’da Efrin merkez ve ilçelerini bombalamaya başladı. İlk saldırı Efrin kentinin Eşrefiye mahallesine, Aqbiye, Belilka, Hecika, Eyn Deqne, Beluniye köylerine ve Belil Dağı’na gerçekleşti.

Ardından saldırı alanını genişleten Türk uçakları, Raco bölgesinin Kurdo, Şengiliye ve Şeyxura köyleri ile Şerawa ilçesinin Xezawiye ve Kifera köyleri ile Cindires bölgesinin Hac Hesna köyünü bombaladı.