Efrîn'i Destekleme Komitesi: Saldırı büyük bir ahlaksızlıktır

Hewler’de kurulan ve birçok eylemle Efrîn’deki çağın direnişine destek veren 'Efrin’i Destekleme Komitesi', KDP Asayişinin Hewler’in girişinde Efrin’e gitmek için yola çıkan gençlere saldırmasını sert bir dille kınadı.

Komitenin yaptığı açıklamada, “Süleymaniye’den Efrîn’e direnişe katılmak için giden gençlerin önünün kesilmesi ve onlara saldırılmasını ancak düşman olanlar yapar” denildi.

Süleymaniye’den üç gün önce EfrÎn’deki çağın direnişine katılmak için yola çıkan 72 Güney Kürdistanlı genç bugün Hewler’in girişindeki Degele asayişi tarafından engellendi. Akşam saatlerinde gençlere silahla saldıran Asayiş 10 genci yaraladı.

Saldırının ardından Hewler’de kurulan Efrîn’i destekleme komitesi üyeleri saldırının yapıldığı Degele yakınlarına gitti. Daha ileriye gitmelerine asayiş tarafından izin verilmeyen komite üyeleri Degele yakınlarında yaptıkları bir açıklama ile gençlere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı sert bir dille kınadı.

'PARLEMENTO KARARINA UYUN'

Komite adına konuşan Hewre Kürdi, tepkilerini şu şekilde dile getirdi: “Üç gün önce Süleymaniye’den Efrin’deki direnişe katılmaya gitmek için yola çıkan 72 Güney Kürdistanlı kahraman gençlerin yolu bu gün burada kesildi. Gençlerin yolu Güney Kürdistan’da hakim olan, yönetimi elinde tutan KDP elemanları tarafından kesilmiştir. Sadece yollarının kesilmesi ile yetinmeyerek akşam üzere gençlere karşı silah kullanılmıştır. Bazı kahraman gençlerimiz yaralanmıştır. Efrin direnişine katılmak için gidecek olan gençlerin yolunun kesilmesi ve silahla taranarak yaralanması büyük bir ahlaksızlıktır. Bu durumda Güney Kürdistan’daki tüm güçler ve partiler bunun aksine Efrin’e destek vermeleri gerekir. Bir gün önce bölge parlamentosu Efrin’e her türlü desteğin verilmesi için karar çıkardı. Bu karara KDP parlamenterleri de oy verdi. Bu karardan sonra böyle olayların yaşanması KDP içinde de bazı karanlık odakların olduğunu gösteriyor.”

BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR, DÜŞMANLIK DEĞİL

Efrîn’i destekleme komitesi olarak kurulduklarını ancak Efrîn, Amed, Sine, Süleymaniye, Hewler davasının savunucuları olarak yollarına devam edeceklerini belirten Kürdi sözlerini şöyle sürdürdü: “KDP bir an önce bu olayları yapanları açığa çıkarıp hesap sormalı. Çünkü gün birlik, beraberlik, işgale karşı durma günüdür. Düşmanlık günü değil.”

Komite açıklamasını hep bir ağızdan "Biji Berxwedana Efrin" ve "Efrîn wê ser bikeve" sloganları ile bitirdi.