'Efrîn, Sur, Cizir, Bradost çocuklarına sözümüz var'

Türk devletinin Bradost'da başlattığı operasyonu değerlendiren gerillalar, "Biz olduğumuz sürece işgalciler rahat etmeyecek. Ülkemizi korumak Efrîn, Sur, Cizir ve Bradost çocuklarına sözümüzdür" dedi.

Gerillalar 5 Nisan 2018 tarihinde Türk devletinin Bradost alanında başlattığı operasyonu değerlendirdi. Operasyon alanında bulunan gerillalar, Bradost ve Efrîn işgalinin aynı mantıkla geliştiğine dikkat çekti. Türk devletinin asıl amacının Kürtler üzerinden kendilerine Ortadoğu’da yeni bir statü yaratmak olduğunu vurgulayan gerillalar, işgalcilere rahat vermeyeceklerini ifade etti.

'FEDAİ ORDUMUZ ZAFERE ULAŞACAK'

Ajansımıza konuşan YJA Star gerillası Silîwa Şoreş savaş uçaklarına karşı doçkalar ile savaştıklarına dikkat çekerek fedai ordularının zafer getireceğini dile getirdi. Türk devletinin tüm Kürdistan'da kapsamlı bir operasyonu amaçlayarak her yere saldırdığını belirten gerilla Şoreş şunları dile getirdi: "Bu operasyon Efrîn, Botan, Garzan, Amed ve Dersim alanlarında başlamış. En son Xakurkê alanına yönelik operasyon gerçekleştirdiler. Gelişmiş tüm tekniği ile Lêlikan tepesine indirmeler yaptılar. Bu işgal saldırılarına karşı 5 Nisan’dan şu ana kadar eylemlerimiz devam ediyor."

'BİZ OLDUĞUMUZ SÜRECE İŞGALCİLER RAHAT EDEMEYECEK'

Türk devletinin tüm teknik imkanlarını seferber ettiğini söyleyen gerilla Şoreş, "Ancak saatlerce uçaklara karşı Doçka ve ferdi silahlarımız ile savaştık. Bizde operasyonun olduğu tepenin karşısındaki Kevortê tepesindeydik. Arkadaşların kullandığı doçka ile kobranın darbelendiğini gözümüz ile gördük. Yine gelişen sabotaj eylemleri ile çok sayıda kayıplarının olduğunu gördük. Biz YJA Star ve HPG gerillaları olarak düşmanın topraklarımızda bir dakika bile rahat nefes almasına izin vermeyeceğiz. Biz olduğumuz sürece işgalciler rahat etmeyecek. Kürt halkının evlatlarından oluşan fedai bir ordusu var. Bunun için halkımız rahat olmalıdır. Ülkemizi korumak Efrîn, Sur, Cizir ve Bradost çocuklarına sözümüzdür" diye konuştu.

'EFRÎN DİRENİŞ RUHU BURADA DEVAM EDİYOR'

Operasyonda yer alan HPG gerillası, Artêş Welat, tüm saldırılara karşı gerilla gücünün teknik gücü yendiğini belirtti. Apocu direniş ruhunun her yerde can bulduğunu vurgulayan gerilla Welat şunları kaydetti: "Yaklaşık beş aydır Sideka ve Gelyêreş bölgesine yönelik bir saldırı gerçekleşiyor. Çağın tüm tekniği Türk devletinde ve Türk devleti teknik gücüne güvenerek Rojava, Bakur ve Başur’u işgal etmek istiyor. Ancak çok açık bir şekilde görüyoruz ki Türk askerleri teknikleri olmadan gerilla karşısında bir dakika bile duramaz. Türk devleti savaşı, tekniğe dayalı bir ordudur. Tüm arkadaşlarımız şu an mevzilerinde işgal güçlerine karşı sürekli eylem halindedir. Efrîn direniş ruhu burada devam ediyor. Apocu ruhu taşıyan herkes aynı amaç için savaşıyor."

ÇAĞIN TEKNİĞİNE KARŞI ÇAĞIN DİRENİŞİ

Gerilla olarak Kürdistan'ın her yerinde olduklarını belirten HPG savaşçısı Welat son olarak şöyle konuştu: "Gerektiği anda ve yerde ortaya çıkarız. Türk askerleri bunu iyi biliyor, bunun için işgal ettikleri yerden dışarı çıkmaya korkuyorlar. Bu savaşın hakikati Türk medyasında yansıdığı gibi değil keşke Türk medyası on dakika bizim yanımızda olup askerlerin ruh halini görse. Tepelerinde keşif olmadan sığınaklardan dışarı çıkmıyorlar. Keşif uçakları ile kendilerini korumaya çalışıyorlar ancak bu da nafile. Gelişen eylemlerimizde keşif uçaklarının, yoğun tekniklerinin altında oluyor. Yani teknikleri onları koruyamıyor. Biz Kürdistan özgürlük gerillası olarak çağın direniş ve mücadele ruhu ile zafer yaratacağımıza inanıyoruz ve bu inançla mevzilerimizde savaşıyoruz."