Elazığ’da operasyon ve çatışma

Elazığ'da operasyona çıkan Türk ordusuna yönelik eylem düzenledi. Eylemde çok sayıda asker öldürülrken, 2 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  Türk ordusu ile yaşanan operasyon ve çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

ÇOK SAYIDA ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

22 Mayıs günü işgalci TC ordusu gizli birliklerin desteği ile Elazığ’ın Arıcak ilçesi kırsal alanında bir operasyon başlatmıştır. 23 Mayıs günü sabah saatlerinde güçlerimiz, operasyonun bir birliğini denetime aldıktan kısa bir süre sonra bu düşman birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan bu düşman birliğinde çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür. Gerçekleştirilen bu eylemde yaşanan çatışmalar esnasında düşman birliklerine karşı son mermilerine kadar kahramanca savaşan Şoreş Tatvan ve Dıjwar Bager yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır. Yaşanan çatışma ve eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Aynı gün akşam saatlerinde kısmi olarak geri çekilen işgalci TC ordusunun, gizli birlikleri alanda pusulamalar yapmaktadır.

DÜŞMANA KARŞI GÖZÜNÜ KIRPMADAN KAHRAMANCA SAVAŞTI

Şoreş Tatvan yoldaşımız, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Daha çocukluk yıllarında düşman gerçekliğini gören Şoreş yoldaşımız, gençlik alanında aktif bir şekilde çalışmalara katılmıştır. Metropollerde düşmanın asimilasyon ve yok etme politikalarına karşı çalışma yürüten yoldaşımız, 2010 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Özgürlük mücadelesine katıldığı ilk günden itibaren mücadelemizin ihtiyaçları doğrultusunda üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Zagroslar’da uzun bir süre gerillacılık yapan Şoreş yoldaş, karşılaştığı tüm zorluklara karşı devrimci bir irade göstererek aşmasını bilmiştir. Dürüst, fedakâr ve özlü bir katılımın sahibi olan Şoreş arkadaşımız, kısa bir süre içerisinde profesyonel bir gerilla olmayı başarmıştır. Kendisini yetkin bir gerilla olarak yetiştiren Şoreş yoldaş yönünü Kuzey Kürdistan’a çevirmiştir. Kaldığı alanlarda önemli görevler üstlenen yoldaşımız, şehit düştüğü son ana kadar da Kürdistan’ın özgürlüğü ve onurlu bir yaşam için düşmana karşı gözünü kırpmadan kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

DÜŞMANA KARŞI BÜYÜK ÖFKESİ VARDI

1993 yılında Amed’te dünyaya gelen Dıjwar Bager yoldaşımız, Kürt halkını köleleştirmek isteyen düşmana karşı 2017 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılım sağlamıştır. Düşmana karşı büyük öfkesi olan Dıjwar yoldaş, öfkesini devrimci bir bilinç ile yoğurmuş ve güçlü bir mücadeleci kişiliğin sahibi olmuştur. Devrimin tüm görev ve sorumluluklarını tüm benliği ile başarıya ulaştıran Dıjwar arkadaşımız, Kürdistan halkının özgürlüğü için büyük bir emeğin sahibi olmuştur. Harekete bağlılığı ve dürüstlüğü ile tanınan Dıjwar yoldaş, şehit düştüğü son anına kadar da düşmanın Kürdistan’da yürüttüğü işgal operasyonlarına karşı fedaice savaşarak şehadete ulaşmıştır.

23 Mayıs günü Elazığ’da işgalci TC ordusunun bir işgal operasyonu sırasında kahramanca savaşan ve düşmana ağır darbeler vurduktan sonra şahadete ulaşan her iki yoldaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, bu değerli yoldaşlarımızın anılarını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”

2 GERİLLANIN KİMLİKLERİ

Şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Şoreş Tatvan
Adı Soyadı: Ferhat Akgün
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Seyhan - Abidin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mayıs 2019 / Elazığ

***

Kod Adı: Dıjwar Bager
Adı Soyadı: Mehmet Bilgi
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayten - Taner
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mayıs 2019 / Elazığ