Elazığ'daki tutsaklar: Tek kişilik hücrelere konuluyoruz

Elazığ'daki tutsaklar, arkadaşlarının tek kişilik hücrelere konulduğuna ve krizin faturasının da kendilerine kesildiğine dikkat çekti.

Elazığ 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan tutsaklar, maruz kaldıkları hak ihlallerini aileleri aracılığıyla aktardı. Tutsaklar, beraber kaldıkları arkadaşlarının gardiyanlar tarafından odadan alınarak tek kişilik hücrelere konulduğunu ve durumlarına ilişkin 'güvenlik' gerekçesiyle bilgi verilmediğini belirtti. Bu durumun son zamanlarda sıklaştığını belirten tutsaklar, arkadaşlarının güvenliğinden endişeli olduklarını söyledi. 

NELER YAŞIYORLAR?

Tutsaklar, keyfi bir şekilde sayım dayatmasına da maruz kaldıklarını, gardiyanların kendilerini psikolojik şiddet uyguladıklarını ve sürekli odalarını gözetlediğini belirtti. OHAL'in cezaevlerinde devam ettiğini ifade eden tutsaklar, disiplin cezaları verilerek aile görüşünün engellendiğini kaydetti.

'KRİZİN FATURASI DA BİZE KESİLDİ'

Tutsaklar, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin faturasının kendilerine kesildiğini, kantinde tüm ürünlerin 2 ya da 3 katı fiyatına satıldığını kaydetti.

Ayrıca Elazığ Cezaevi'nde ailelere de baskılar devam ediyor. Gardiyanların 'ince arama' adı altında kadınların pedlerine kadar arama yaptıkları ve bu duruma itiraz edenleri ziyaret kısıtlamasıyla tehdit ettikleri bildirildi.