Erciş Belediyesi girişinde sorgu

AKP tarafından gasp edilen Erciş Belediyesi'ne giden yurttaşlar, Polis Özel Harekat (PÖH) elemanları tarafından sorgulandıktan sonra alınıyor.

Eşbaşbaşkanları rehin alınan ve gasp edilen Erciş Belediyesi'nin girişindeki PÖH elemanları, insanları “Belediyeye ne için geldin, hangi işlemleri yapacaksın, belediyeye daha önce hiç geldin mi?” gibi sorularla sorguya çektikten sonra içeriye alıyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 2014 yerel seçimlerinde Erciş’te yüzde 50’linin üstünde bir oy oranıyla belediyeyi kazanmıştı. DBP Erciş Belediyesi iki yıl gibi kısa bir süre içinde büyük hizmetler gerçekleştirdi. 100 yıllık ilçenin tüm sokakları ve caddeleri asfaltlandı ve kaldırımlara parke taşı döşendi. Yıllarca içme suyunu kuyularla karşılamaya çalışan Erciş halkı, DBP’li Erciş Belediyesi döneminde evlerinde içme suyuna kavuştu. Doğası ve yeşilliği katledilen Erciş’e onlarca park ve binlerce ağaç dikildi. 3 bin yıl önce Urartular tarafından Erciş’te ekilen ve yok olmaya yüz tutan Erciş üzümü, DBP’li Erciş Belediyesi tarafından yeniden üretildi. DBP’li Erciş Belediyesi, Erciş halkına modern otogar ve belediye hizmet binası yaptı. AKP, 2016 yılında belediyeye kayyum atadı. Erciş Belediyesi'ni gasp eden AKP, halkın iradesiyle seçilen DBP’li Erciş Belediye Eşbaşkanı Diba Keskin’i tutukladı.

KARAKOL GİBİ BELEDİYE BİNASI

Belediye binası karakol haline getirildi, etrafı yüksek bariyerlerle çevirip zırhlı araçlarla abluka altına alındı. Yüzlerce insanın işine son verildi. Belediye binasının içinde ve dışında yüzlerce polis görev yapıyor. PÖH elemanları, tüm vatandaşları aramadan geçirdikten sonra, “belediyeye niçin geldin, hangi işlemleri yapacaksın, belediyeye daha önce hiç geldin mi?” gibi sorularla sorguya çekiyor.