Erciş’te 19 milyon Euro’luk yolsuzluk

AKP'ye yakın şirketin, Van’da 19 milyon Euro yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı. Erciş İçme Suyu Arıtma Tesisi yapımı için AB fonundan 19 milyon Euro alan şirket, tesisi bitirmeyerek VASKİ’ye devretti.

Van’da 2016 yılında DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelere kayyum atanmasından sonra, belediyeler AKP’nin aile şirketi haline geldi. Bugüne kadar belediyelerde milyonlarca lira yolsuzluk yapılırken AKP, kayyumlarına soruşturma açmadığı gibi onları, belli yerlerde belediye başkan adayları yaparak ödüllendirdi. Geçtiğimiz günlerde ise Erçiş'te bir yolsuzluk ortaya çıktı.

Erciş'te yapımı devam içme suyu arıtma tesisi, Avrupa Birliği fonunda 19 milyon Euro alan AKP’ye yakın şirketin, tesisi bir yılda bitirmesi gerekiyordu. 5 yıldır tesiste hiçbir çalışma yürütmeyen şirketin, 19 milyon Euro’luk vurgun yaptığı ortaya çıktı. Şirket, içme suyu arıtma tesisini geçen hafta Van Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (VASKİ) devretti.

PROJE 5 YILDIR BİTİRİLEMEDİ

2014 yılında başlayıp 2015 yılının Ağustos ayında bitmesi gereken Erciş İçme Suyu Arıtma Tesisi (İPA) projesi 5 yıldır devam ediyordu. Mahmut Paputçu Engineer (MPE) adlı şirket, 19 milyon Euro AB fonuyla içme suyu arıtma tesisini bitirmesi gerekirken, 21 Mart’ta VASKİ’ye bitirilmeden devretti. Van Büyükşehir Belediyesi’ni ve Erciş Belediyesi'ni kaybedeceğini anlayan AKP ve kayyumları yolsuzlarla vurgun yaptığı projeleri ve yarım bıraktığı milyonlarca liralık işleri, yerel seçimlerden önce belediyelere devrediyor.

19 milyon Euro yolsuzluk yapan AKP’ye yakın MPE şirketi, 2014 ve 2015 yılları arasında bitirilmesi gereken Erciş İçme Suyu Arıtma Tesisi 5 yıldır bitirilmediği gibi 31 Mart Yerel Seçimlerinden öncesinde VASKİ’ye devretti. 4 yıldır arıtılmayan içme suyu kullanmak zorunda kalan Erciş halkı, AKP’nin yolsuzluklarının artık gün yüzüne çıktığını belirterek, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP ve yandaşlarını sandıklara gömeceklerini söyledi.