Erdoğan'ın danışmanından itiraf: Kazanana kadar halkı kandırın!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski başdanışmanlarından Aydın Ünal, AKP zihniyetinin halkı kullanan ve kandıran uygulamalarını itiraf etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski başdanışmanlarından, AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Şafak'taki yazısında adeta 'çirkefliğin manifestosu'nu yazdı. Ünal, halktan biriymiş gibi simit yerken görünmeyi ve seçilene kadar halka tahammül etmeyi önerdi!

'SİMİT YERKEN GÖRÜNÜN'

Ünal, 24 Haziran'daki seçimlere ilişkin olan "Aday adaylarına tavsiyeler" başlıklı yazısında, AKP'nin zihniyetini yansıtarak, halkın nasıl kandırılabileceğini anlattı.

"Varsa lüks araçlarınızı gözlerden kaçırın; halktan biri gibi görüneceğim diye hurda araçlara da binmeyin, hoş karşılanmaz" diyen Ünal, 'herkesin görebileceği yerlerde simit yemeyi' de önerdi. Aday adaylarına 'tepeden bakın' diye de seslenen Ünal'ın, önceleri Erdoğan'ın konuşmalarını yazdığı da hatırlanınca, şu tavsiyesi dikkat çekici:

'ANLAMSIZCA BAĞIRIN, ALKIŞ ALIN!'

"Mümkün olduğu kadar anlamsız cümleler kurun. Çok uzun ve noktanın kullanılmadığı cümleler işinizi görecektir. En basit mevzuyu gittikçe yükselen bir ses tonuyla anlatabilirseniz, ne kadar anlamsız olursa olsun çılgınca alkış alabilirsiniz. Aday olacağınız partiye göre şairler belirleyip mısraları yerli yersiz konuşmanıza serpiştirin."

'ESKİLERİNİ SATIP YENİLEYİNE YAPIŞIN!'

Ünal, sosyal medyada halkla iç içe gibi gösteren fotoğraflar paylaşmanın da önemli olduğunu vurgularken, 'seçilene kadar' halka tahammül edilmesi gerektiğini belirtti.

AKP Milletvekili, eski Cumhurbaşkanı Danışmanı Aydın Ünal, yazısının sonunda "Sizi aday adaylığından adaylığa taşıyacak mekanizmaları doğru tespit edin" derken, şunları da ekledi: "Yanlış mevki ve isimlere yatırım yapmayın. Yükselmek istiyorsanız, her basamakta ağırlıklarınızı geride bırakın. Bazı durumlarda yolu yola çıktıklarınızla yürürseniz hep arkada kalırsınız; yolda bulduklarınıza sarılın ve yükseldikçe eskilerini satıp yenilerine yapışın."