Eylemci Aykul’un sağlık durumu kötüleşiyor

Elazığ 2 Nolu Kapalı Hapishanesi’nde 16 Aralık 2018 tarihinden bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Cengaver Aykul’un babası Latif Aykul, oğlunun sağlık durumunun kötü olduğunu söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 76 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan PKK ve PAJK’lı tutsakların sağlık durumları giderek kötüleşiyor. Elazığ 2 Nolu Kapalı Hapishanesi’nde 16 Aralık 2018 tarihinden beri eylemde olan Cengaver Aykul’un babası Latif Aykul, oğlunu çarşamba günü gördüğünü ve sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi.

Baba Aykul, şöyle konuştu: “Cengaver’i en son çarşamba günü gördük. Durumu gerçekten çok kötüydü. Her ne kadar durumunun kötü olduğunu bize yansıtmamaya çalışsa da 15 kilodan fazla kilo verdiğini gördük. Görüşe gardiyanların kolunda geldi. 76 gündür açlık grevindeler ve onları gördükçe bizde eriyoruz. Cengaver ve arkadaşlarına ses olmamız gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarının, partinin artık bu konuda devleti adım atmaya zorlamaları gerekiyor. Çocuklarımızın gözlerimizin önünde erimesine tahammül edemiyoruz.”

Oğlu Cengaver’in 76 gündür açlık grevi eyleminde olmasına rağmen moral ve iradesinden hiçbir şey kaybetmediğini vurgulayan baba Aykul, “O kadar zayıflamasına ve yürüyememesine rağmen yine de çok güçlü bir morale ve iradeye sahipti. Kendisi ve beraberindeki arkadaşları bize de moral veriyorlar. O yüzden onların bu eylemlerinin ve taleplerinin sesini elimizden geldiğince duyurmamız lazım” şeklinde konuştu.