FEDA Doğu ve Güney Kürdistan için kampanya başlattı

FEDA, Güney ve Doğu Kürdistan’da meydana gelen depremden dolayı zarar görenler için kampanya başlattı.

FEDA kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Alevi toplumunu depremin meydana geldiği yerlerde yaşayan insanlarımızla dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.

Heyva Sor a Kurdistan’dan sonra Demokratik Alevi Federasyonu da (FEDA) yardım kampanyası başlattığını duyurdu. FEDA açıklamasında, “Kadim coğrafyamızın kadim kentlerinden Süleymaniye Eyaleti ile Kirmanşan Eyaleti sınırında meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin bilançosu gittikçe ağırlaşmakta, can ve mal kaybı artmaktadır. Henüz resmi olmayan açıklamalara göre, yüzlerce insanımız hayatını kaybetmiş, binlerce insan da yaralanmıştır. Yıkım büyüktür ve her geçen dakika acı büyümektedir. Süleymaniye ve Kirmanşan eyaletlerinde meydana gelen bu depremin yıkıcı etkilerinden dolayı büyük üzüntü yaşıyoruz. Yaşamını yitiren canların ailelerine Hak’tan sabır diliyor başta aileleri ve musahip halklarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz” mesajı verildi.

‘LOKMAMIZI PAYLAŞALIM’

Deprem bölgesi için yardım kampanyası başlattıklarının altı çizildiği açıklamada şunlara vurgu yapıldı: “Depremin sebep olduğu yıkımın etkisini azaltmanın yolu keder içindeki musahip halklarla lokmalarımızı pay etmektir. Biz Aleviler kadimden bugüne ‘Dar'da, zorda olanlarla lokmalarımızı pay ederek bu zor ve çetin günlerden birlikte geçtik. Kadim coğrafyamızın tüm halklarına ve inanç mensuplarına depremzedelerin acısını hissederek bu zorlu günler ide atlatma çağrısı yapıyoruz. Alevi toplumunu depremin meydana geldiği yerlerde yaşayan insanlarımızla dayanışmaya çağırıyoruz. Unutmayalım ki pay edilen her bir lokma, her el, yapılan her dayanışma faaliyeti acıları azaltacak, musahiplik duygularımızı güçlendirecektir diyor ve bugünden itibaren, ‘Aleviler Lokmalarını Musahip Halklarla Pay Ediyor’ diyerek Avrupa çapında yardın kampanyası başlatıyoruz.”

Açıklamada, yardıma katılmak isteyenleri FEDA ile iletişime geçmeye çağırdı.