Gabar, Cudi, Besta ve Kato’da operasyonlar yoğunlaştı

İşgalci Türk ordusunun Şırnak’ın Gabar, Cudi, Besta ve Kato Jîrka bölgelerinde başlattığı operasyonlar devam ediyor. Birçok alanda orman yangınlarının başladığı bildirildi.

Türk ordusunun Şırnak merkez, Silopi, Güçlükonak, Uludere ve Beytüşşebap’ta, “Özel Güvenlik Bölgesi” adı altında yasaklanan yüzlerce alanda bir süre önce başlattığı operasyonlar sürüyor. Yer yer çatışmaların yaşandığı ve 24 saat helikopter hareketliliğin yaşandığı bölgelerdeki operasyonlara yüzlerce askerin yanı sıra çok sayıda korucu katılıyor.

Çevre karakollardan atılan havan atışlarından dolayı sık sık yangınların çıktığı operasyon bölgeleri başında ise, Kato Jîrka, Besta, Gabar ve Cudi Dağı geliyor.

Besta bölgesindeki operasyon ise genişletirilerek devam ediyor. Savaş uçakları tarafından da bombardımana tutulan ve sık sık askeri sevkiyatların gerçekleştiği bölgelerde ayrıca, yeni askeri üs bölgelerinin kurulduğu belirtiliyor.

Bazı köyler dışında neredeyse giriş ve çıkışları tümden kapatılan her iki bölgedeki operasyona, çevre merkezlerde bulunan korucular ise dönüşümlü olarak götürülüyor. Özellikle Kato Jîrka’daki askeri hareketlilik, Şırnak, Van ve Hakkari üçgeninde bulunan Feraşin Bölgesi’ne büyük bir operasyon hazırlığı olarak yorumlanıyor.

Yine, kent merkezine bağlı Balveren beldesi (Gundikê Melê) kırsalındaki, Besta bölgesine yakın Çiyayê Fileha alanında bulunan ağaçların, bazı korucular tarafından kesildiği öğrenildi.