Gabar’da 8 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Gabar’da operasyona çıkan askerlere yönelik eylemler gerçekleştirildi. Eylemlerde tespit edilen 8 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gabar’daki eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“21 Mart günü saat 07.00’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar bölgesinde bulunan Sipiviyan alanında insansız hava araçları ve taarruz helikopterlerinin desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 17.00’da güçlerimiz, sahada devam etmekte olan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında Sipiviyan Tepesi’nde konumlanan bir operasyon birliğini hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan bu operasyon birliğinde tespit edilen 2 asker öldürülmüştür.

22 Mart günü saat 16.45’te YJA Star güçlerimiz, Sipiviyan Tepesi’nde konumlanan operasyonun koordine merkezine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Askerlerin konumlandığı 2 mevzinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 6 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu saat 20.00 sularında alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır. Operasyon boyunca herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”