Gabar'da hayatını kaybeden iki gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şırnak’ın Gabar dağı bölgesinde 17-18 Mart tarihlerinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, 17 Mart günü akşam saatlerinde işgalci Türk ordusunun Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Çiyayê Bızına alanında geniş kapsamlı bir işgal operasyonu başlattığını belirtti.

Açıklamada operasyona ilişkin şu detaylar yer aldı: “18 Mart günü saat 08.20’de güçlerimiz operasyon birliklerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür. Yine aynı gün saat 09.45’te güçlerimiz ile düşman birlikleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda 1 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Bınevş ve Berçem yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Operasyon 18 Mart günü alandan geri çekilmiş, 19 Mart günü ise savaş uçakları Çiyayê Bızına alanını bombalamıştır.”

Hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Bınevş Ceng
Adı Soyadı: Sakine Akdağ
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Meyasa - Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mart 2018 / Şırnak

Bınevş – Sakine Akdağ

Kod Adı: Berçem Derik
Adı Soyadı: Berçem Heci
Doğum Yeri: Derik
Anne - Baba Adı: Meryem - Mustafa  
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mart 2018 / Şırnak

Açıklamada ayrıca gerillaların mücadele yaşamına ilişkin bilgiler de yer aldı.

HPG-BİM, Berçem Dêrik kod adlı Berçem Heci ve Bineşv Ceng kod adlı Sakine Akdağ’a ilişkin şunları belirtti:

“Bınevş Ceng arkadaşımız, 1979 yılında Batman, Gercüş’te yurtsever Ezidi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Çocukluğundan itibaren Kürt Özgürlük Mücadelesine yakın bir ortamda büyüyen Bınevş arkadaşımız, erken yaşlarda mücadele içerisinde yer almaya başlamıştır. Abisi Ceng ve bir çok akrabası da gerilla saflarına katılan Bınevş arkadaşımız, onların birer takipçisi olmuştur. Mücadeleye yakınlığından dolayı çok genç yaşlarda düşman tarafından bir çok defa gözaltına alınmış ve zindan sürecini yaşamıştır. Düşman gerçekliği ile bire bir karşılaşan Bınevş arkadaşımız 1997 yılında aktif olarak mücadele içerisinde yer almıştır. Mücadeleye ilk adımını attığı yer Önderlik sahası olmuştur. Daha sonraki yıllarda Medya Savunma Alanlarının tüm bölgeleri ve Botan’da gerillacılık yapmıştır. Kaldığı tüm alanlarda verilen bir çok görevi başarıyla üslenen Bınevş arkadaşımız, savaşçılıkta edindiği tecrübe ile başarılı bir gerilla komutanı da olmuştur. Bire bir Önder Apo’da eğitim alan Bınevş arkadaşımız her zaman mücadelenin güçlü bir militanı ve Önder Apo’nun iyi bir yoldaşı olmuştur. Kadın özgürlük çizgisine dayalı mücadelemizin en aktif militanlarından biri olan Bınevş arkadaşımız son nefesine kadar da özgürlük yolunda amansız bir şekilde yürümüştür.

Berçem Derik arkadaşımız, Rojava’nın Derik şehrinde dünyaya gelmiştir. Kürt Özgürlük Mücadelesiyle iç içe yaşayan Rojava halkımızın yurtseverlik geleneği içerisinde büyüyen Berçem arkadaşımız, genç yaşlarda mücadeleyi tanımış ve gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla alanlarına geldiği andan itibaren kendisini yetkin bir gerilla yapma çabası içerisinde olan Berçem arkadaşımız, kısa sürede güçlü bir savaşçı olmayı başarmıştır. Özgür kadın kimliğine sahip çıkarak, yürüdüğü devrim yolunda bir an bile durmak bilmeyen karakteri onu yetkin bir gerilla yapmış ve kısa sürede pratik sahalara gitmiştir. Kürdistan’da devam eden savaşın kalbi olarak bilinen Botan sahasına geçerek düşmana karşı en ön cephelerde aktif savaşın içerisinde yer almış ve nefesinin son anına kadar da Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiştir.”

HPG-BİM, “Her iki yoldaşımızın kaybından dolayı öncelikle şehit ailelerimizin ve tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin ideali olan özgür Önderlikle Özgür Kürdistan’ı kurma sözümüzü bir kere daha yeniliyoruz” diye noktaladı.