Gaspçı katledilen Karakoyun’un ismine de tahammül edemedi

Edremit Belediyesi'ni gasp eden Atıf Çiçekli, 1999 yılında katledilen Fırat Karakoyun’un adının verildiği Fırat Mahallesinin ismini "Selahattün Eyyübi Mahallesi" olarak değiştirdi.

AKP tarafından Van'ın Edremit Belediyesi'ne kayyum olarak Atıf Çiçekli'nin skandalları bitmiyor. Daha önce Ermeni mezarlarının üzerine lavabo yaptıran, Öğretmenlere "mahalleliyi fişleyin" talimatı veren Çiçekli şimdi de Fırat Mahallesi'nin ismini değiştirdi. Van’ın Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanmasının ardından DBP’li Edremit Belediyesi, bir mahalleye 1999 yılından polisler tarafından infaz edilen Fırat Karakoyun’un ismini vererek Fırat Mahallesi yaptı.

2016 yılında DBP’li belediyelerin gasp edilmesinin ardından atanan kayyum Atıf Çiçekli, halkın görüşü ve belediye meclisi kararı olmadan mahallenin isminin değiştirdi. Çiçekli mahallenin ismini değiştirdikten sonra pişkince sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Fırat mahallemizin adını Selahattin Eyyubi Mahallesi olarak değiştirdik. Kudüs Fatihi Ünlü Kürt Komutan Selahaddin Eyyubiyi rahmet ve minnetle anıyorum ruhu şad, mekanı cennet olsun. Artık Van'da ve Edremit’te sonsuza dek anılacak inşallah."

'KARAKOYUN'U İNFAZ EDEN ZİHNİYET BELEDİYELERİ YÖNETİYOR'

Çiçekli’nin atanmasının ardından mahallenin girişinde bulunan Fırat tabelası daha birkaç defa da polislerin saldırısına uğramıştı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan DBP’li Edremit Belediye eşbaşkanı Rojbin Sevil Çetin, 1999 yılında Fırat Karakoyun’u sokak ortasında infaz eden zihniyeti bugün belediyeleri yönettiklerini belirtti.

"Fırat Karakoyun’u katletmekle yetinmeyenler bugün onun ismine dahi tahammül edemiyor" diyen Rojbin Sevil Çetin, "Biz Fırat ismini halkımızın talepleri doğrultusunda mahalleye verdik ve bu kararımızda Valilik tarafından onaylanmıştı. Şu anda yapılan ise tamamen usulsüz bir işlemdir" diye konuştu.