Gaspçı kayyum belediyenin tüm mallarını sattı

AKP tarafından gasp edilen DBP’li Erciş Belediyesi'ne atanan kayyum, hem belediyeyi milyonlarca borcun altına soktu, hem de belediyenin mallarını yandaşlarına sattı.

Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak Van’da bulunan DBP’li belediyelerin AKP tarafından gasp edilmesinin ardından atanan kayyumlar, belediyelerin tüm mal varlıklarını sattıkları gibi, belediyeleri de büyük bir borç altına soktu. DBP’li Erciş belediyesini borçsuz şekilde alan Erciş kayyumu, 2 yıl gibi kısa süre de belediyeyi milyonlarca borcun altına sokarak, belediyenin tüm gayrimenkullerini sattı.

Erciş Belediyesi karakola dönüştürülürken, etrafı da yüksek duvarlarla çevrilerek halka kapatıldı. Belediyeye giden insanlar, arama ve sorgudan geçirilerek alınıyor. DBP’li Erciş Belediyesi'ne 2016 yılında atanan gaspçı kayyum Mehmet Şirin Yaşar, belediyeye ait tüm taşınmaz malları çok kısa zaman diliminde sattı.

BELEDİYEYİ BÜYÜK BİR BORÇ ALTINA SOKTU

Gaspçı kayyum kent merkezinde bulunan eski Peynir Pazarı arsasını değerinin çok altında sattı. Fiyatı 3 milyon lira olan eski Peynir Pazarı arsası kayyum tarafından 300 bin liraya satıldı. Yeni Peynir Pazarı ise 2 milyon liraya mal olmasına rağmen, kayyum tarafından peynirciler esnafına 9 milyonlar lirayla satıldı.

Belediyenin Kışla Mahallesi'nde bulunan 6 dönüm arsa da yine değerinin çok altında satıldı. Belediyeyi büyük borç altına sokan ve belediyenin tüm taşınmaz mallarını satan kayyum Yaşar’ın yerine Nuri Mehmetbeyoğlu atandı.

'2019 YEREL SEÇİMLERDE KAYYUMLARI GERİ GÖNDERECEĞİZ'

2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde belediyenin tüm taşınmaz mallarını satan kayyum, Erciş şehir merkezini ve mahallelerini de harabeye çevirdi. Erciş’in tüm sokak ve caddeleri çukur ve çamurdan geçilmiyor. Erciş halkı 2 yıldır temiz içme suyuna hasret. Halkı mağdur etmekten başka bir iş yapmayan kayyuma, Erciş halkı tepkili.

Kayyumların kendi iradelerini gasp ettiğini dile getiren Erciş halkı, DBP'li belediye eşbaşkanların da tutuklandığını hatırlattı. Başından beri kayyumlardan rahatsız olduklarını söyleyen Ercişliler tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: "Kayyumları biz seçmediğimiz için, burada durmalarını da istemiyoruz. Biz irademizi istiyoruz. 2019 yerel seçimlerde kayyumları geldikleri yere geri göndereceğiz."