Gazetecilerin linç edildiği fotoğraflar ortaya çıktı

Erciş'te gazeteciler İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş'ın, haber için gittikleri şantiyede uğradıkları saldırının fotoğrafları ortaya çıktı.

Van'ın Erciş ilçesinde, sahil yolu projesiyle ilgili haber yapmak için görüşmeye gittikleri Şahin Yağar isimli müteahhit ve akrabaları tarafından darp edilen gazeteciler İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne başvuruda bulundu.

Gazeteciler burada düzenledikleri basın toplantısında, başlarına gelebilecek her türlü olaydan Erciş İlçe Emniyet Müdürü ve kendilerini darp eden müteahhidin sorumlu olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, “Biz bu saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz ve sonuna kadar bu insanların haklarını savunacağımızı, aynı zamanda olay hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

MELET: SIRADAN BİR HADİSE DEĞİL

Melet, “Bu insanlar darp edilerek mağdur edilmiştir. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu olayla ilgili bir heyetin oluşturulması, araştırma yapması ve suçluların ortaya çıkarılması için kamuoyunu da bu anlamda duyarlılığa davet ediyoruz. Çünkü bu sıradan bir hadise değildir. Olayın açığa çıkması için sonuna kadar gazeteci arkadaşlarımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu.

YILMAZ: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Linç saldırısına uğrayan Gazeteci İdris Yılmaz ise şunları belirtti: “Yaptığımız her haber sonucunda davalar açılıyor. Her haber sonrası savcılıklara, karakollara çağrılıyoruz, ifade veriyoruz. Sosyal medya üzerinden tehdit ediliyoruz. Bize ve herhangi bir aile ferdimize bir şey olursa, sorumlusu müteahhit ve Erciş Emniyet Müdürü'dür. Maruz kaldığımız baskılar aslında gazetecilik duruşumuzdan geri adım attırmak için yapılıyor. Buna benzer birçok saldırıya maruz kaldık. Geri adım atmayacağız ve gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Kamuoyunun sesi olmaya devam edeceğiz."