Gençlere soykırım saldırılarına karşı alanlara çıkma çağrısı

Komalên Ciwan Koordinasyonu, 4 parça Kürdistan’daki Kürt gençlerini soykırım saldırılarına karşı alanlara çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Özgürlüğüne ve değerlerine canı pahasına bağlı olan Bakur'un kahraman ve yiğit gençliği başta olmak üzere 4 parça Kürdistan ve Avrupa gençliği, kudurmuş AKP sömürgeciliğine de gereken direniş tokadını atmasını bilecek, Rojava ve Şengal’in hesabını en ağır şekilde soracaktır” dedi.

Referandum sürecinde Kürdistan başta olmak üzere, tüm demokratik, sol ve sosyalist çevrelerin üzerinde yaratılmaya çalışılan Erdoğan ve çetelerinin korku, sindirme, yıldırma politikalarının KHK-OHAL yöntemleri ile uygulamaya çalışıldığına dikkat çeken Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Tüm bu faşist ablukaya rağmen Kürt halkı başta olmak üzere demokratik cephe de yerini alan halklar, referandum günü hile ve yalanlarla sonuç değiştirilse de HAYIR diyerek kararlılıklarını göstermiştir. Bu hileye inat alanlara çıkan, haklarını faşist bolağa teslim etmek istemeyen gençler, kadınlar başta olmak üzere tüm halkımız direnişçi tutumlarını göstermiş ‘hayır daha bitmedi bu daha başlangıç’ mesajını vermişlerdir.

Fakat referandum sonrası faşizmi daha da tırmandıran soykırımcı AKP hükümeti ve Erdoğan çetelerinin halkımıza ve değerlerimize dönük saldırıları her geçen gün artmakta, çökertme planını yenileyerek uygulamaya koymaktadır. Muhalif olan herkesi bastırmayı amaçladığı gibi adeta ‘tek bir Kürt canlı kalmayacak’ hedefine sarılmaktadır. Rojava ve Şengal devrimi yıllardır kuyruk acısı gibi Erdoğan’a dert olmuş, gözü dönmüşçesine her dönem bu acısını dile getirmiştir. Erdoğan bu acıyı çekerken Kürt Özgürlük Mücadelemiz başarıdan başarıya ulaşmış ve tüm dünya nezdinde direnişçiliğini ve haklı mücadelesini ispat etmiştir. AKP-MHP faşist bloğu yok oluşa doğru giderken ispatlanan bu direnişimiz karşısında acizce ve çaeresizce sivil halkımızı hedef almış ve 25 Nisan gecesi Rojava ve Şengal alanlarını savaş uçaklarıyla bombalamıştır” dedi.

Özellikle Erdoğan’ın uşaklığını yapan TC ordusunun Amed’deki tünel eylemiyle şaşkına uğradığı ve Nusaybin sendromunun devamı niteliğinde atlatamayacağı bir sendrom yaşadığı da kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Halkımıza yönelik bu saldırılarla bu sendromu atlatmayı hedeflese de Bakur gençliği başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan ve Avrupa gençliğimiz bu saldırıları direnişi büyüterek cevap verecektir.

Faşizmin ustası katil Erdoğan çok iyi bilmelidir ki, Kürdistan gençliği hiçbir faşiste boyun eğmemiş, hiçbir zulüm düzenine sessiz kalmamış ve hiçbir zaman değerlerine karşı gelişen saldırıları durup izlememiştir. Erdoğan ve devletinin hiçbir zaman hazmedemeyeceği bir diğer gerçeklik de bu olacaktır. Özgürlüğüne ve değerlerine canı pahasına bağlı olan Bakur'un kahraman ve yiğit gençliği başta olmak üzere 4 parça Kürdistan ve Avrupa gençliği, kudurmuş AKP sömürgeciliğine de gereken direniş tokadını atmasını bilecek, Rojava ve Şengal’in hesabını en ağır şekilde soracaktır.

Kürdistan'daki siyasi ve askeri soykırıma karşı tüm gençliği devrimci gençlik hareketi öncülüğünde alanlara çıkmaya ve sömürgeciliği parçalamaya çağırıyoruz. İşgalci Türk sömürge güçlerinin her saldırısına aynı şekilde cevap vermek meşru bir haktır. Bu bilinçle tüm öncü genç kadınlar ve Kürt gençliği bulunduğu her alanda devrimci intikam ruhuyla serhıldana geçmeli ve faşizmi bulunduğu her yerde ezmelidir.”