Gerilla Amed, Çukurca ve Uludere’de vurdu

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, gerilla güçleri tarafından Amed, Çukurca ve Uludere’de yapılan eylemlerde en az 8 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler yer alıyor:

AMED

21 Nisan günü saat 08.45’te güçlerimiz Amed’in Piran(Dicle) ilçesinde TC ordusunun yeni yerleştiği 2 tepeye yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde tepeden 2 araç ile gelen askeri birlik yakın mesafeden RPG-7 ve BKC silahları ile etkili bir şekilde vurulmuştur. Aynı zamanda araçlardan inen 6 kişilik bir askeri birlik RPG-7 silahları ile vurulmuş ve 6 asker de öldürülmüştür. Eylemden sonra çok sayıda ambulans alana gelip ölü ve yaralı askerleri kaldırmıştır. Bu eylem, Amed’de şehit düşen arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

ÇUKURCA

20 Nisan günü saat saat 18.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Koordine tepesinde konumlanan askerlere yönelik ferdi silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 çadır ve 1 mevzi imha edilirken 2 asker de öldürülmüştür.

ULUDERE

21 Nisan günü saat 09.30’da güçlerimiz Şırnak’ın Qıleban ilçesine bağlı Kurkê Omer tepesinde konumlanan TC ordusu askerlerine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylem ile ilgili bilgiler elde edildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HAVA SALDIRILARI

21 Nisan günü saat 12.30 - 13.00 arasında TC ordusu savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanına bağlı Mamreşo ve Govendê mıntıkalarını bombalamıştır.

21 Nisan günü saat 11.00 - 12.00 arasında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Çiyayê Reş ve Werxelê alanlarını bombalamıştır.