Gerilla eylemleri yayılıyor: Eylemlerde 11 asker öldürüldü

HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerde tespit edilebilen 11 asker öldürülürken, çok sayıda asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG BİM Basın İrtibat Merkezi (BİM) Kuzey Kürdistan’da Türk askerlerine yönelik çok sayıda eylem düzenlendiğini belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“ŞEMDİNLİ VE GEVER’DE 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 1 ASKER YARALANDI

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 26 Mayıs günü saat 17.30 sularında Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê (Aktütün) karakolu yakınlarında bulunan Şikêr vadisindeki yolun güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. 2 koldan etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür. Eylem ardından müdahale amaçlı gelen bir grup asker güçlerimizin hedefi olmuştur. Yoğun ateş altına alınan bu düşman grubunda tespit edilebilen 3 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

Güçlerimiz eş zamanlı olarak Sivri tepesinde yol çalışması yapan askerlere yönelik de eylem düzenlemiştir. Düşman güçlerine ait iş makinelerinin vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz devrimci hamle kapsamında, 26 Mayıs günü saat 17.30’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Gafur tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

PERVARİ’DE İŞGALCİ ASKERLERİN KONUMLANDIĞI TEPEYE EYLEM

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 27 Mayıs günü saat 13.00’da Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemê Karê alanında bulunan bir düşman tepesine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz yine devrimci hamle kapsamında 26 Mayıs günü saat 19.00’da Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanındaki Deriyê Berena mıntıkasında konumlanan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

KEMAH’TA SABOTAJ EYLEMİ

Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 24 Mayıs günü saat 11.00’da Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Geliyê Dereşora Mezin alanında işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

PERVARİ’DE OPERASYON SONUÇSUZ GERİ ÇEKİLDİ

20 Mayıs günü işgalci TC ordusu Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemê Karê alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda arama tarama faaliyeti yürüten işgalci güçler aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

MAWA’DA KONUMLANAN ASKERLERE EYLEM: 3 ASKER ÖLDÜ, 8 ASKER YARALANDI

23 Mayıs günü işgalci TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Apê Musa alanında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Birçok köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan eden işgalci TC ordusuna yönelik güçlerimiz, 24 Mayıs günü Mawa mıntıkasında konumlanan bir grup askere yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan bu düşman birliğinde 3 asker öldürülmüş, 8 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler alanı kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Bu operasyon 26 Mayıs günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”