Gerilla komutanı Bedran Cudi, son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin Amediye'ye yaptığı hava saldırısında şehit düşen 30 yıllık emekçi ve mücadeleci gerilla komutanı Bedran Cudi’nin (Sait Tanıt) cenazesi Kandil’de düzenlenen törenle toprağa verildi.

30 yıllık emekçi ve mücadeleci gerilla komutanı Bedran Cudi’nin (Sait Tanıt) cenazesi bugün Kandil’de gerilla ve halkın katılımıyla düzenlenen törenle Kandil’deki Mehmet Karusungur Şehitliği’nde toprağa verildi.

Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende konuşan PKK Yürütme Komitesi üyesi Kasım Engin şöyle konuştu: “Heval Bedran 30 yıldan uzun bir süredir hiçbir ikircikliğe düşmeden Kürdistan’ın her dört parçasında Apocu çizgi yolunda mücadele ve faaliyet yürütmüştür.

Heval Bedran’ın çalışma ve mücadelesini gözlemlediğimizde, şunu görürüz ki Şehit Bedran tüm ailesini Kürdistan’ın kurtuluşu için yürütülen mücadeleye katmıştır. Botan bölgesinde uzun ve büyük bir emekle mücadele yürütmüştür. Şehit Agit ve Şehit Erdal ile birlikte Botan’da büyük emek harcamıştır. Şehit Bedran şahsında tüm özgürlük şehitlerimizi saygıyla anıyor ve şehitlerimize verdiğimiz amaçlarımıza ulaşma sözümüzü bir kez daha yeniliyoruz. Şehitlerimizin hayalleri ışığında onların mücadelelerinin ve yolunun takipçisi olacağız.”

Şehit Bedran’ın kızı Engizek Bedran ise “Bugün Kürt halkı son derece hassas bir süreçten geçiyor. Bu süreçte Kürt halkının her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacı vardır. Kürt halkının Kürdistan’ın özgürlüğü için tüm parçalarda bedel ödemediği tek bir gün bile yoktur. Bunun için artık anne ve babaların yüreğinin yanmaması için birlik olmamız gerekmektedir.

Şehit Bedran’ın yoldaşları ve ailesi olarak babamızın şahadetiyle başımız dik ve gururluyuz. Şehit Bedran’ın izinde yürüyecek ve şehitlerimizin amaçlarını gerçekleştirene kadar davalarını yürüteceğiz” diye konuştu.

Törende konuşan Tevgera Azadi Yürütme Komitesi üyesi Seyid Salid ise şunları söyledi: “Kürt halkı yürüttüğü mücadele ve faaliyetlerle bugün büyük kazanımlar elde etmiştir. Bu kazanımların korunabilmesi için Kürt halkı ve siyasi taraflar çok daha duyarlı bir şekide hareket etmelidir” dedi.

Konuşmalar ardından 30 yıllık gerilla ve komutan Bedran Cudi’nin Sait Tanıt’ın cenazesi ‘Şehid Namirin’ sloganları eşliğinde toprağa verildi.