Gerilla Zap ve Xakurkê’de vurdu

Kurdistan Özgürlük Gerillası, 4 Ocak günü Zap ve Xakurkê’de eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, ”Hareketli timlerimiz Zap ve Xakurkê’deki işgalcilere karşı darbeleme eylemleri düzenlemiştir. İşgalci Türk ordusu 4 Ocak saat 13:00’dan gece saatlerine kadar Amediyê’nin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bomba, 14 kez saldırı helikopterleri, 10 kez savaş uçakları, onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

4 Ocak saat öğlen saatlerinde Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

4 Ocak saat 16:30’da Girê Şehîd Axîn’de Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Ocak saat 13:00’dan gece saatlerine kadar Amediyê’nin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri yasaklı bombalarla 1 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri saldırı helikopterleriyle 14 kez bombalanmıştır.

1 ve 4 Ocak’ta Girê Bahar ile Garê’nin Gundê Deşta Kafya alanları savaş uçaklarıyla 10 kez bombalanmıştır.

26 Aralık ve 3 Ocak’ta Girê FM ile Girê Amediyê Direniş Alanları ile  Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”