Gerillada Firaz Dağ anısına kış devresi sona erdi

Medya Savunma Alanlarında Firaz Dağ’a (Mehmet Aksoy) atfedilen Gurbetelli Ersöz Basın Akademisi kış devresi sona erdi.

Medya Savunma Alanlarında 15 Aralık 2017 gününde başlatılan “Gurbetelli Ersöz Basın Akademisi Şehit Firaz Dağ” devresinde ideolojik ve mesleki eğitimlerini tamamlayan 16 basın akademisi üyeleri mezun oldu.

26 Eylül 2017’de Rakka’da DAİŞ çetelerinin bir saldırısında hayatını kaybeden Firaz Dağ’a atfedilen kış devresinde demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması temelinde Kürdistan tarihi, Toplumlar tarihi, Önderlik gerçeği, PKK tarihi, Kürt basın tarihi ve propaganda-ajitasyon özel ve psikolojik savaş eğitimleri verildi.

Gurbetelli Ersöz Basın Akademisinden mezun olan 16 genç Dağ Basını çalışmalarında “Firazların, Nujiyanların, Xeriblerin, Mazlumların, Gurbet Elli Ersözlerin, Şilanların ve Xelil Dağların ardılları” olduklarını belirtti. Basın çalışanları, gerçekleri en yalın en sade haliyle halklara aktarma sözü verdi.

Genç basıncılar şu açıklamada bulundu: “Medya Savunma Alanlarından Maxmur’a ve Şengal dağlarına kadar Kürt halkının ve Êzidi halkının sesini rengini ve yaşamlarını yansıtarak direnişi karanlıkta bırakmayan, özellikle özgür yaşam uğruna kadınların özgürlük direnişini kaleme almayı bilen ve yeni yaşam deryasında anı anına her özgürlük karesini kaydeden Denizlerin ve Nujiyanların ideallerini yaşatacağız. Büyük bir bağlılıkla özgür yaşamın takipçileri olacağız. Deniz’in Firaz’ın ve Nujiyan’ın yaşamını büyük kararlılıkla yaşatacağız.”

Gurbetelli Ersöz Basın Akademisi’nde yapılan tören ve kutlama ardından kış devresi sona erdi.