Gerilladan Rubarok Alayı'na insansız hava araçlarıyla eylem

Gerilla güçleri Şemdinli'nin Rubarok (Derecik) Alayı’na yönelik insansız hava araçları ile bir eylem gerçekleştirdi. Hedefler tam isabetle vurulurken, eylem sonucu Türk askerlerinin ölü ve yaralıları olduğu öğrenildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“1 Ocak günü saat 08.00’da güçlerimiz bomba yüklü insansız hava araçları ile Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Rubarok (Derecik) Alayı’na yönelik bir eylem düzenlemiştir. Bomba yüklü insansız hava araçlarının tam isabetle hedeflerine ulaştığı bu eylemde düşman kayıplarının olduğu bilgisine ulaşılmış, ancak ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alay çevresinde bir operasyon başlatmıştır.

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 2 Ocak günü Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

Savaş uçakları öğlen saatlerinden akşam saatlerine kadar aralıklarla Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha, Gundê Sida, Şehit Şahin, Karker ve Çemço alanları ile Zap Suyu çevresini bombalamıştır.

Yine savaş uçakları saat 16.00’da Avaşin bölgesine bağlı Dola Konferas alanını, saat 18.40’ta ise Garê bölgesine bağlı Gisê Köyü çevresini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bombardımanlar sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelirken, herhangi bir gerilla kaybı yaşanmamıştır.