Gerillalar: 15 Ağustos yeniden doğuş demektir

15 Ağustos 1984 yılında başlayan silahlı mücadelenin Egîdlerin, Zilanların ruhuyla bugün daha da güçlendiğini belirten gerillalar, 15 Ağustos'un yeniden doğuş olduğunu söyledi.

PKK'nin efsanevi komutanı Mahsum Korkmaz (Egîd) komutasında 15 Ağustos 1984 tarihinde başlatılan silahlı mücadelenin üzerinden 34 yıl geçti. 15 Ağustos 1984 yılında komutan Egîd ile beraber bir grup gerilla Siirt'in Eruh ilçesine baskın düzenledi. Kısa sürede ilçede kontrolü ele geçiren gerillalar ile asker arasında çıkan çatışmada 1 asker öldürüldü. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra, Türk devleti ve ordusunun vahşetine karşı kimsenin savaşamayacağı söylemleri 15 Ağustos günü yapılan eylemle boşa çıkarıldı.

Bu eylem 1980 darbesinin bölge halkları üzerinde yarattığı umutsuzluğu parçalayarak, adeta daha sonrasında gelişecek olan direnişlerin fitilini ateşledi. Bu yüzden 15 Ağustos Kürt halkı için "Diriliş Bayramıdır". 15 Ağustos 1984 Kürt halkı arasında "ilk kurşun" olarak da bilinir. 15 Ağustos’un bir diğer adıyla Diriliş Bayramı’nın 34. yıl dönümünde Zagros dağlarında mücadele yürüten gerillalar duygularını ANF ile paylaştı.

'15 AĞUSTOS HALKIMIZ İÇİN ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR'

15 Ağustos eylemi ile birlikte Mahsum Korkmaz öncülüğünde PKK hareketinde bir çizgi yaratıldığını söyleyen gerilla Bawer Serdeşt, "Başarı getiren askeri tarz Mahsum Korkmaz’ın tarzı olmuştur. Bu tarzda büyük yoldaşlık ruhu, devrimci ruh, militanlık ruhu zirveye ulaşmıştır. Bugün "PKK’yi bitireceğiz" diyorlar. PKK sürekli hamlelerle kendini yenileyen bir parti. Biz de bugün aynı ruhla şehitlerimizin emeklerine sahip çıkacağız.

Bizi bugünleri yaratan şehitlerimizdir. Halkımız için 15 Ağustos büyük bir anlam ifade etmektedir. Halkımız için 15 Ağustos yeni bir varoluş, yeni bir kimlik ve özgürlük demektir. 15 Ağustos bizim için de halkımız için de yeniden doğuştur" ifadelerini kullandı.

'TÜRK DEVLETİ ASKERİ VE EKONOMİK OLARAK SONA YAKLAŞIYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere herkesin 15 Ağustos Diriliş Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan gerilla Ahmet Farqîn, "Büyük komutan Egîd yoldaşın ruhu hala hareketimiz içinde yaşıyor. Bizi bitirdiğini söyleyen düşman şu gerçeği görmeli ki bizi hiçbir zaman bitiremez. Tersine ekonomik ve askeri olarak sona yaklaşan düşmandır" dedi.

Türk devletinin tekniği olmadan savaşacak durumunun kalmadığını sözlerine ekleyen Ahmet Farqîn devamla şunları belirtti: "Kapitalist devletler onu nereye kadar destekleyecek belli değildir. Çünkü artık bir çıkarları kalmamıştır. Türk devleti her türlü faşist saldırıyı uyguluyor. 15 Ağustos nasıl ilk gün güçlü başladıysa bugün de aynen devam etmektedir. 15 Ağustos 1984 ruhu bugünde dağlarda yaşamakta ve sömürgeciliğin kafasına bir balyoz gibi inmektedir."

'KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK GERİLLALARI HER YERDE'

Komutan Egîd'in 34 yıl önce başlattığı mücadelenin 2018 yılında da hala devam ettiğine dikkat çeken gerilla Zindan Bihar, "Bugün Kürdistan gerillası Türk devleti sömürgeciliği karşısında daha da güçlenmiştir. Mücadele Egîdlerin, Zilanların ruhuyla bugün daha da büyümekte ve güçlenmektedir.

Tüm halkımızın 15 Ağustos bayramını kutluyoruz. Hareketimiz bugün mücadeleyi Rojava'da, dağda her yerde büyütüyor. Hala Kürdistan özgürlük gerillaları her yerdedir. Halkımız rahat olmalıdır. 15 Ağustos ruhu zafer ruhudur ve bugün dağlarda hala aynı ruhla bu halkın evlatları olan gerillalar mücadele etmektedir" şeklinde konuştu.