Gerillalar: 27 Kasım özgürlüğün teminatıdır

Zagroslar’daki HPG gerillaları: 27 Kasım köleci yaşamı reddetmek, özgür yaşamı selamlamaktır. PKK’nin 40. yılı, Önder Apo ve Kürdistan’ı özgürleştirme yılı olacaktır.

PKK gerillalarından Dr. Rodi Roj, "PKK’nin kuruluşu Ortadoğu’nun rönesansıdır. PKK, başta Kürdistan olmak üzere ve tüm Ortadoğu'da özgürlük yürüyüşünün temsilini yapmaktadır. Bu nedenle de 27 Kasım bizim için çok önemlidir. Günümüzde statükocu güçlerin PKK’ye karşı gelmesi, PKK’nin bu aydınlık çağın öncülüğünü yapmasından dolayı" dedi.

Roj, PKK’nin kurulma aşamasına değinerek, "Kürt halkının üzerindeki faşist saldırı, inkâr ve imha politikalarına karşı PKK kurulmuştur. Partimiz PKK şehitler partisidir. 27 Kasım’ı Önderlik etrafında kenetlenerek kutlanmalıdır" diye belirtti.

'ÖZGÜRLÜK ADINA UYANIŞ'

PKK’nin kuruluşunun tüm halkların özgürlüğü adına bir uyanış olduğunu belirten Gerilla Berwan Şahin, "PKK kuruluşundan bugüne kadar halkların kazanımlarını esas alarak mücadelesini sürdüre geldi. 27 Kasım halkların kendini tanımasıdır. 27 Kasım’ı başta Önder Apo’ya ve tüm halklarımıza kutluyorum" diye konuştu.

Gerilla Argeş Botan da şunları söyledi: “PKK kuruluşuyla tüm halkların yeniden kendini var etmesinde önemli bir rol oynadı. Özelde Kürt halkı için uyanış oldu. Partimizin kuruluşu tarihi bir adım oldu. Gerilla açısından artık yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Sömürgeci güçlere karşı mücadelemiz tüm hızıyla devam ediyor. Gerilla olarak gerektiğinde halkımız için canımızı bile feda etmekteyiz. Her yıl 27 Kasım’da daha güçlü hamleler geliştirmekteyiz. Biz halkların özgürlüğü uğruna mücadelemizi Önderliğimiz ve halkımız özgür olana dek devam ettireceğiz” diye belirtti.

'KRİZİN ÇÖZÜMÜ ÖNDER APO'NUN SİSTEMİ'

Gerilla Roni Ciwanro, “Eğer PKK olmamış olsaydı ne bir Kürt halkı ne de halkların özgürlük mücadelesi olacaktı. Önder Apo’nun felsefesiyle kurulan PKK başta Kürdistan ve tüm Ortadoğu’daki halkların özgürlük yürüyüşüne öncülük etti. Ortadoğu’da var olan krizin çözümü Önder Apo’nun geliştirdiği alternatif sistemdir. PKK de bunun öncü gücü” şeklinde konuştu.

 

'40. YIL ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK'

Kürt halkı ve Kürdistan gerillası için 27 Kasım’ın ayrı bir anlam taşıdığını belirten Gerilla Gernas Xelkani, şöyle dedi: "Başkan Apo ve tüm yurtsever halkımıza 27 Kasım PKK’nin kuruluş yıl dönümü olan 40. yılı kutluyoruz. Partimizin 40. yılında özgürlük hareketimiz başarıya ulaşacaktır. 40. yıl, Önder Apo’nun ve Kürdistan’ın özgürlüğü olacaktır."

PKK’nin 40 yılında mücadeleyi yükselteceklerini dile getiren gerilla Serfıraz Amed, “Önderliğimiz ve Kürdistan halkların özgürlüğü adına mücadelemizi yükselteceğiz. Amaç ve hedeflerimiz bu temelde olacaktır. 27 Kasım köleci yaşamı reddetmektir ve özgür yaşamı selamlamaktır” dedi.