Gerillalar 4 Nisan’da Efrîn için ağaç dikti

Medya Savunma Alanlarında Kürt Halk Önderi Abdulla Öcalan’ın doğum günü kutlamaları devam ediyor. Gerillalar 4 Nisan vesilesiyle ağaç fideleri diktiler.

Türk devletinin yoğun hava saldırılarına rağmen kutlamalar gerillanın bulunduğu bir çok alanda yapıldı. Bunlardan birine çok sayıda gerilla katıldı. Gerillalar halaylar çekti ve ağaç fideleri dikkti. Kutlamada PAJK Koordinasyonu’ndan Gülçiya Gabar katılarak, ‘‘Önder Apo’nun doğum günü insanlığın yeniden doğuşudur” dedi.

Gabar, ‘‘Bugün Önder Apo’nun 69. doğum günü. Bugün kadınların, Kürt halkının ve insanlığın yeniden doğuşudur. Direnişin yeniden anlam kazandığı, kendini yeniden tanımanın ve halkların baharıdır” diye ekledi.

Efrîn’e yönelik Türk işgali ve işgale karşı yürütülen direnişe değinen Gabar, şu ifadeleri kullandı: “Nasıl ki doğa kendisini yeniden canlandırıyor, insanlar da kendi ruhlarını ve zihinlerini Önderliğin doğuşuyla beraber 4 Nisanda yeniden canlandırıyor. Bu yüzden Önder Apo’nun doğum günü insanlığın doğuşu gibi kutsaldır. Tüm doğamız, topraklarımız Türk faşizminin saldırıları altında. Efrin doğanın ve kadının şehridir. Komplocu ve işgalci güçler bugün Efrin’de bir soykırım yürütüyor ve zeytin ağaçlarına bile saldırıyor. Zeytin ağaçlarımıza bile tahammülleri yok.”

“AĞAÇ OLAN HER YERİ EFRÎN İLAN EDİYORUZ”

Gabar Efrin’de katledilen doğa için şu atıflarda bulundu: “Bugün Efrin’de katledilen doğa için ağaç dikeceğiz. Ağaç olan her yeri Efrin olarak ilan ediyoruz. Kürdistan’ın tüm topraklarına ağaç dikeceğiz. Her yeri Efrin’e çevireceğiz. Doğanın olduğu, toprağın olduğu her yerde Önderliğin felsefesi ve ruhu var ve var olacak. Önderliğimize olan bağlılık var olacak. Bu yüzden Efrin’deki annelere, Efrin’deki savaşçılara, düşmana karşı mevzilerde direnen savaşçılara Önder Apon’un doğum gününü kutluyoruz’’.

Ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 69cü yaş günü için bir pasta kesildikten sonra gerillalar kutlamalarına halaylar ve şarkılarla devam ettiler.