Gerillalar: Tekniğe karşı taktik gelişiyor

Gerillalar, artık saldırı boyutuna geçip Türk ordusunu pişman ettiklerini belirterek, “Teknik ne kadar gelişirse gelişsin gerilla da buna karşı taktik geliştiriyor“ diyor.

HPG gerillaları, Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgal etmek istediğini belirterek, Güney halkının 2007’deki tutum almasını beklediklerini söyledi. Gerillalar, şunun vurguladı: “Gerilla ve halkın direnişi, sömürgeciliği bu topraklardan atacaktır.“

Gerillalar, Güney Kürdistan’daki savaşla ilgili ANF’ye konuştu.

DİRENİŞİ AŞIP SALDIRIYA GEÇİYORUZ

Xerzan Bitlis: Hem Kuzey hem de Güney Kürdistan’da yoğun bir savaş süreci var. Gerillanın birçok alanı Türk faşizminin yoğun saldırısıyla karşı karşıyadır. Lêlikan’da, Bradost’ta halka baskı uygulayıp köylerinden sürgün etmeye çalıştılar.

Direniş tarihinden biliyoruz; Zap’a girmeye çalıştılar ama kaçtılar. Bu sefer de yaya çıkmak da onlara nasip olamaz. Kaç aydır Lêlikan’da barınamıyorlar. Skorskylerle her gün gelip cenazelerini kaldırıyor, güçlerini yenilemek zorunda kalıyorlar. Askerler bir mermi patlatmaya korkuyor. Eylemlerde gördük; her şeylerini bırakıp kaçıyorlar. Belirleyici rolü gerilla direnişi oynuyor. Artık direniş boyutunu aşıp saldırı boyutuna geçmek, düşmanı paramparça etmek amacımızdır. Bu süreçten sonra da düşman ne kadar yönelirse yönelsin bir şey yapamaz. Bizim savaşımız elbet kazanacaktır, çöktürme planları onlara dönecektir.

TEPELERE GİRDİĞİNE PİŞMAN

Zagros Araz: Türk sömürgeciliği birkaç devletin işbirliğiyle Güney Kürdistan’a operasyon yapmaya çalışıyor. Aslında bu operasyonlar, Güney’i işgal operasyonlarıdır. Büyük bir gerilla savaşı yürütülüyor. Türk devleti gerilla direnişi karşısında yeniliyor. Aldıkları noktalarda da iki günde bir gerilla eylemleri oluyor. Askerler artık savaşacak durumda değil. Çoğu zaman asker cenazeleri günlerce yerde kalıyor, cenazelerini bile kaldıramıyorlar. Gerilla taktikleri düşman tekniğini boşa çıkarıyor. Türk ordusu girdiği yerden tekrar çıkmak istese de gerilla izin vermiyor. Bu tepelere girdiklerine pişman ediyoruz.

Ben de Güney Kürdistanlıyım. 2007’de nasıl ki Bamernê, Amediyê’de halk canlı kalkan olup Türk operasyonlarının önüne geçtiyse bugün yapabilir. Gerilla ve halkın direnişi, sömürgeciliği bu topraklardan atacaktır.

BU SAVAŞ, ONUR SAVAŞIDIR

Azad Garzan: 2018 yılı bizim için çok önemliydi. Türk sömürgeciliğine karşı savaşımız büyük bir seviyeye ulaştı. Türk devleti de varlık ve yokluk savaşı olarak tanımladı. Türk devleti, bugün gerilla direnişi karşısında duramayacak, savaşamayacak durumdadır. Karadan savaşamayınca havadan saldırıyor. Teknik ne kadar gelişirse gelişsin gerilla da buna karşı taktik geliştiriyor. Şehitlerin intikamını almak konusunda büyük bir hırs ve öfke var. Düşmana büyük cevap vereceğiz. Tüm Kürdistanlı gençlere sesleniyorum; gerilla katılsınlar. Bu savaş, onur savaşıdır.