Gerillalardan Çukurca'da iki tepeye eylem

HPG/YJA Star gerillları Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesinde işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gerilla eylemleri ve İşgalci Türk ordusunun hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

27 Kasım günü saat 11.00’da gerillaların Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şundirê Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlediğini belirten HPG, “Düşmana ait mevzi ve barınakların isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, Skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

28 Kasım günü saat 13.30 sularında güçlerimiz yine Çelê’ye bağlı Şehit Colemerg Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepedeki düşman mevzilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler, alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır” dedi.

3 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

HPG, hava saldırılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“28 Kasım günü saat 15.50 ile 16.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şekif Tepesi yamaçları ile Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Şehit Kendal alanını bombalamıştır.

29 Kasım günü (bugün) saat 08.30’da savaş uçakları yine Xakurkê bölgesine bağlı Xakurkê Çayı çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.

27 Kasım günü saat 09.30’da işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Saca alanına dönük bir hava saldırısı düzenlemiştir. Yaşanan bu bombardımanlarda Arin, Avesta ve Zilan arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.”

ANILARINI ÖZGÜRLÜK BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKEREK YAŞATACAĞIZ

HPG açıklamasında, “Önder Apo’nun fiziki esaret koşullarının parçalanması ve halkımızın özgürlüğü için devrim mücadelesine katılan her üç yoldaşımız da gerilla saflarındaki fedakar, emekçi ve her zaman en ön safta yer alma isteğiyle dönem görevlerine yüklenen yoldaşlarımızdı. İçinde çok büyük kötülükleri barındıran bu dünyanın, ancak kadının özgürleşmesiyle daha güzel olacağının bilinciyle Kadın Özgürlük İdeolojisi’nde yetkinleşme ve derinleşme çabasını en üst düzeyde gösteren bu değerli yoldaşlarımız, geride kalan biz yoldaşlarına önemli sorumluluklar bırakmışlardır. Onların anılarını, ancak bizlere devrettikleri özgürlük bayrağını göndere çekerek yaşatabileceğimiz açıktır. Bu temelde değerli şehit ailelerimiz başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bize devrettikleri özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerine yer verildi.

KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Arin Colemerg
Adı Soyadı: Hülya Özdemir
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Asya - Dırbaz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2018 / Zap

***

Kod Adı: Avesta Kahraman
Adı Soyadı: Elife Mele Nahsan
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Latifa - Nuri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2018 / Zap

***

Kod Adı: Zilan Devran
Adı Soyadı: Nurşen Bütüşaba
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Nesihat - Muharrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2018 / Zap