Gerillalardan eylem: 8 asker öldürüldü, 12 asker de yaralandı

HPG /YJA Star gerillalarının devrimci hamlesi sürüyor: Düzenlenen eylemlerde en az 8 asker öldürüldü, 12 asker de yaralandı.

HPG gerillalarının Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgal amaçlı başlattığı saldırılara karşı yürüttüğü devrimci hamle çerçevesinde düzenlediği eylemde Çukurca’ya bağlı Koordine tepesinde yönelik eylemler düzenledi. Eylemlerde 8 asker öldürülürken, 12 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) gerillaların yürüttüğü devrimci hamleler kapsamında düzenlenen eylemlere ilişkin şunları belirtti:

“Şehit Agirî ve Şehit Piroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 28 Nisan günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Güçlerimiz, saat 09.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. 2 koldan etkili bir şekilde vurulan düşman tepesinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 2 mevzii ise imha edilmiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

LÊLÎKAN’DA SUİKAST EYLEMİ

Aynı gün güçlerimiz, saat 13.00’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde yer alan Lêlîkan alanındaki Eli Dirêj vadisinde konumlanan bir düşman birliğine yönelik suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.

Yine aynı gün saat 14.30 sularında güçlerimiz Lêlîkan tepesindeki düşman mevziilerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler çevresindeki alanları obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

AMED’DEKİ OPERASYON SONUÇSUZ GERİ ÇEKİLDİ

22 Nisan günü işgalci TC ordusu Lice ilçesine bağlı Şehit Serxwebun, Şehit Ferhat ve Şehit Remzi alanlarında bir operasyon başlatmıştır. 23 Nisan günü saat 12.30 sularında işgalci güçler Lice’ye bağlı Xosor köyü ve Mala Farqin mezrası çevresine kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde skorsky helikopterler ila indirmeler yapmıştır. Kobra tipi helikopterler ile alanı bombalayan işgalci güçler, bölgedeki köy halkına da baskı uygulamıştır. Operasyon 23 Nisan günü akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

25 Nisan günü saat 06.00’da işgalci TC ordusu Lice ilçesine bağlı Şehit Serxwebun, Şehit Ferhat ve Xosor köyü alanlarına çok sayıda kobra tipi helikopterin desteğinde skorsky helikopterler ile indirmeler yaparak geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 12.30 sularında güçlerimiz, Xosor köyü yakınlarında operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından çevreye dağılan düşman birliği yeniden güçlerimizin hedefi olmuştur. Yakın mesafeden vurulan düşman askerlerinden 1’i öldürülmüş, 2’si ise yaralanmıştır. Aynı gün güçlerimiz operasyonun bir birliğini denetim altına almıştır. Horsel köyü yakınlarına kadar takip altına tutulan bu düşman birliği saat 17.30 sularında yakın mesafeden hedeflenerek vurulmuştur. 3 koldan yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğinde 2 asker öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır.

Eylemler ardından işgalci güçler kobra tipi helikopterler ile alanı bombalamış, skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. 26 Nisan günü işgalci TC ordusu alanda bulunan köylere baskınlar düzenleyerek bazı köy sakinlerini gözaltına almış ve işkence uygulamıştır. 28 Nisan günü bu işgal operasyonu alandan geri çekilmiştir.”