Gerillalardan koruculara silah bırakma çağrısı

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik başlattığı işgal operasyonuna öncülük eden korucu ailelerinden olan gerillalar, ailelerine silah bırakma çağrısı yaptı.

Türk devletinin işgal operasyonları hem Güney hem Kuzey Kürdistan’da devam ediyor. Türk devletinin ekonomik bağlarla oluşturduğu ve geliştirmiş olduğu operasyonlara da öncülük ettirdiği korucular son olarak başlatılan Güney işgalinde de yer alıyor. Güney Kürdistan’ın Bradost alanında operasyonlara katılan ve ölüme sürülen korucuların ailelerinden olan ve aynı zamanda var olan operasyonlara ağır darbelerle karşılık veren YJA Star gerillaları ailelerine seslenerek, Türk Devleti’nin silahlarını bir an önce bırakmaları gerektiği uyarısında bulundu.

 

 

KORUCULUK EMPERYALİST DEVLETLERİN GELENEĞİDİR

Ailesinin koruculuk sisteminde yer aldığını söyleyen YJA Star gerillası Berxwedan Serhat, Türk devletinin ekonomik bağlarla elinde tutuğu ailesine çağrıda bulundu. Tüm emperyalist devletlerde genel bir politika olan ekonomik yoksulluk oluşturup halkı kendisine bu yolla bağlama yöntemini uygulayan Türk devletinin koruculuk sistemini de böyle oluşturduğunu söyleyen gerilla Serhat, koruculuğun Hamidiye Alayları'nın geleneğinin bir devamı olduğunu vurguladı. "Ne yazık ki bu sistemin çarkında olan ailelerimiz de var. Bunlardan bir tanesi de benim ailem" diyen gerilla Serhat, "Toplumda varlığını sürdürmek için maddi durumlara ihtiyaç duyan ailem devlet maddiyatına ihtiyaç duyarak yaşamını sürdürüyor. Bu çok büyük bir bilinçsizliktir" dedi. Serhat son olarak kendilerinin Kürt özgürlük savaşçıları olarak topraklarını özgürleştireceklerini belirterek ailesine "silahları bırakın" çağrısında bulundu.

DEVLET SİLAHINI BIRAKIN

Rojhilat Kürdistan’ından olan YJA Star gerillası Rojîn Serhildan da ailesinin paralı asker olduğu ve ailesinin birçok gerillanın yaşamını yitirmesine neden olduğunu söyledi. Ailesine karşı dağlara çıktığını belirten Serhildan, "Yürüttüğümüz savaşın bir kısmı da ailelerimizle oluyor. Bu da zor bir durumu açığa çıkarıyor. Burada yoldaşlarımız şehit düşüyor. Ve sen bunda ailenin payı olduğunu görüyorsun. Bu da kabul edilemez bir durumu açığa çıkarıyor" diye konuştu. Gerilla Serhildan, son olarak ailesine silahları bırakmaları gerektiğini vurgulayarak, "Ellerinizdeki silahı bırakın ve bununla da yetinmeyip partimizin silahını alın" dedi.

KORUCULUK KÜRDİSTAN'I PARÇALAMA SİSTEMİDİR

Kuzey Kürdistan’ın önemli bölgelerinden olan Botan bölgesinden olan diğer YJA Star gerillası Zîlan Goyî, Botan bölgesinde kirli bir politika olarak yürütülen koruculuk sistemine dair şunları dile getirdi: "Savaşta en fazla korucular yer alıyor. Bunlar bizim ağabeylerimiz, amcalarımız, dayılarımızdır. Türkiye'deki zenginler çocuklarını askere göndermiyor. Fakat Kürdistan’da paraya muhtaç edilen Kürtler ise para için silah alıyor."

Güney'e yönelik işgal operasyonunu değerlendiren Goyi,"Xakurkê bölgesinde ki operasyona korucular da katılıyor. Korucuları katmalarının nedeni de kardeşi kardeşe vurdurtma politikasıdır. Buda ayrı bir katliam yöntemidir" dedi. Gerilla Goyî son olarak ailesine şu sözlerle çağrı da bulundu: "Katıldığınız operasyonlarda karşınıza çıkacak olanlar çocuklarınızdır. Yani bizleriz. İsteğimiz sadece kendi özgürlüğümüz değil aynı zamanda sizin ve halkımızın özgürlüğüdür."