Gerillalardan Türk ordusunun katliamına karşı intikam eylemleri

HPG gerillaları, Türk ordusunun Güney Kürdistan’da gerçekleştirdiği katliamların intikamını almak amacıyla bir dizi eylem düzenledi.

Gerilla kaynaklarından alınan bilgilere göre, 11 Eylül günü Türk ordusunun Oremar ve Sümbül’de başlattığı operasyondaki askerlere yönelik HPG gerillaları bugün eylem düzenledi. Eylem ile birlikte başlayan çatışmalar şiddetli bir şekilde sürüyor.

Türk ordusuna ait çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtilirken, Şemdinli’nin Garê (Tekeli) alayına bağlı üs bölgesine de gerillalar eylem düzenledi. Eylem ile birlikte başlayan çatışmalar devam ediyor.

CİLO’DA PUSU EYLEMİ: 13 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan 21 Eylül günü öğleden sonra saat 16.00 sularında Cilo’nun Perixanê Kalesi tepesinden aşağıya doğru inen bir grup askere yönelik pusu eylemi düzenlendi. Askerlerin yakın mesafede vurulması sonucu gerçekleştirilen eylemde 13 asker öldürülürken, çok sayıda asker de yaralandı.

ANF’ye konuşan gerilla komutanları, bu eylemlerin son günlerde Türk ordusunun Güney Kürdistan’da yaptığı sivil katliamlarına karşı intikam amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Eylemlerin ve çatışmaların yaşandığı bölgedeki hava hareketliliği ise devam ediyor.