Gever ve Çelê’de eylem: 2 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Gever ve Çelê’de işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 2 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gever ve Çelê’deki eylemlerin sonuçlarını açıkladı. HPG, 5 Kasım günü saat 11.30’da gerillaların Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlediğini belirtti. HPG, mevzi ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde, ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemediğini vurguladı.  İşgalci Türk ordusu eylemin ardından obüs ve havan topları ile alanı rastgele bombaladı.

HPG, “Aynı gün saat 15.00 sularında YJA STAR güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr Tepesi’nde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür” dedi.

HPG, 5 Kasım günü saat 13.30’da gerillaların Zap bölgesi üzerinde keşif uçuşu yapan bir droneyi hedefleyerek düşürdüğünü de açıkladı.