Gever ve Dersim’de eylemler

HPG BİM, Gever’de üç ayrı tepeye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eylemlerle Türk ordusuna ağır kayıplar verildiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş hamlesi kapsamında Gever’de 3 ayrı tepeye eş zamanlı olarak düzenlenen eylemlerde Türk ordusuna ağır kayıplar verildiğini kaydetti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Rahime, Şehit Zerdeşt ve Şehit Tufan tepelerinde konumlanan işgalci TC ordusu askerlerine yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. 3 ayrı tepeye eşzamanlı olarak gerçekleştirilen eylemlerde düşmana önemli kayıplar verdirilmiştir.

Şehit Rahime tepesine yapılan yol güvenliğini sağlamaya çalışan ve Şehit Tufan tepesinde konumlanan askerler güçlerimizce etkili bir şekilde vurulmuştur. Düşman mevziilerine yönelik isabetli atışlar sonucu 1 A4 tam otomatik silah mevziisi imha edilmiştir. Bu tepede tespit edilebilen 6 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker de yaralanmıştır.

Güçlerimiz eş zamanlı olarak Şehit Tufan tepesinde yol ve mevzii çalışması yapan iş makinelerini de hedeflemiştir. Etkili vuruşlar sonucunda tespit edilebilen 1 düşman askeri yaralanmış ve 1 dozer aracı da darbelenmiştir.

Güçlerimiz Şehit Rahime tepesindeki düşman askerleri de isabetli bir şekilde vurulmuş, burada da tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylemden sonra alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerlerini sivil araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.

18 TEMMUZ’DA BAŞLATILAN OPERASYON SONUÇSUZ GERİ ÇEKİLDİ

18 Temmuz günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu Amed’in Hezro (Hazro) ve Farqin (Silvan) ilçeleri arasındaki Girê Sor, Berbuş boğazı, Xenukê, Şêlıma, Mala Gir ve Reşanê alanlarında bir operasyon başlatmış ve bu alanlarda pusulama faaliyetleri yürütmüştür. Operasyon 20 Temmuz günü akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmek zorunda kalmıştır.

19 Temmuz günü saat 22.00’da işgalci TC ordusu, Amed’in Dorşîn dağında bulunan Kelê mıntıkasında İHA ve kobra tipi helikopterlerin desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda Bêhemdê, Çemêzorê, Şêx Hamza ve Kanika köylerinin çevresinde konumlanan işgalci güçler, 20 Temmuz günü öğlen saatlerinde Bêhemdê köyü çevresini tanklarla bombalamıştır.

MUŞ’TA ASKERLERE EYLEM

18 Temmuz günü saat 18.30’da güçlerimiz Muş’un Uruk ve Köşkê köyleri arasında bulunan bir tepede konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

TÜRK ORDUSU DERSİM’DE OPERASYON BAŞLATTI

19 Temmuz günü saat 14.00’da işgalci TC ordusu Dersim’e bağlı Harçik vadisinde bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün 17.00, 17.15 ve 20.00 saatlerinde işgalci güçler Ağlayankayalar yamaçlarını kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Gece saat 23.00 sularında ise kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğindeki skorsky tipi helikopterler Mozik, Ağlayankayalar ve Uzuntarla mıntıkalarına indirmeler yapmıştır. Operasyon, pusulama şeklinde devam etmektedir.

Aynı gün saat 19.45’te YJA Star güçlerimiz Dersim’in Pülümür ilçesine bağlı Yatılı Jandarma karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol bahçesinde bulunan askerlerin hedeflendiği bu eylemde tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri ise yaralanmıştır.

KUTUDERE’DE SUİKAST EYLEMİ: 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

20 Temmuz günü saat 15.50’de ise YJA Star güçlerimiz Dersim merkeze bağlı Kutudere karakoluna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşmana askeri öldürülmüştür.

6 Temmuz günü saat 00.00’da Kars’ın Çemçê bölgesine bağlı Geliye Hacê alanında işgalci TC ordusu İHA, savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Sabah saatlerine doğru savaş uçakları, saat 07.00 ile 17.00 arasında ise kobra tipi taarruz helikopterleri alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Yaşanan bombardımanlarda 5 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Operasyon 11 Temmuz günü alandan geri çekilmiştir.

OSMANİYE’DE YÜK TRENİNE SABOTAJ EYLEMİ

20 Temmuz günü saat 12.30’da Osmaniye’ye bağlı Düziçi ilçesi kırsal alanında işgalci TC ordusuna ait cephane taşıyan bir yük trenine yönelik güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylemden sonra çok sayıda iş makinası olay yerine gelmiş ve tren enkazını alandan uzaklaştırmıştır.

TÜRK ORDUSU MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

20 Temmuz günü saat 12.15 ile 12.45 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Kandil dağı bölgesinde bulunan Savaş tepesini bombalamıştır.

GEVER’DE KATLEDİLEN NECMETTİN FENDİK BİR ÖZGÜRLÜK ŞEHİDİDİR

Gerillaya karşı başarısız olan TC vahşice yurtsever halkımıza saldırarak halkımızdan intikam almak istemektedir. En son bunun bir örneği Gever’de yaşandı. Gever’in Güngör mahallesinde polisin evine baskın yaptığı yurtsever çalışmalarıyla bilinen Necmettin Fendik vahşice katletmiştir. Sömürgeci TC bu olayla bir kez daha halkımıza düşmanca saldırmıştır. Necmettin Fendik gibi teslim olmayan insanlarımızı düşman tarafından hunharca katledilmesi karşısında tüm halkımız dayanışma içinde TC faşizmine tepki göstermelidir, bu tür saldırılara karşı savunmaya geçmelidir. Necmettin Fendik hunharca düşman tarafından katledilmiştir. O özgürlük şehididir.”