Goran Hareketi, Türkiye'nin görüşme talebini reddetti

Goran Hareketi, Türkiye’nin görüşme talebini "İşgal ettiniz, sivilleri katlettiniz; sizinle görüşmeyiz" diyerek reddetti.

Türk devleti, Efîn'e dönük işgal, talan ve katliam girişimlerini meşrulaştırma, Güney Kürdistan’ı işgal etmenin önünü açma, Güney partileri ile Süleymaniye, Hewler'i parçalama hedefinde. Bunun için geçtiğimiz günlerde Süleymaniye’deki siyasi partilerle görüşme yaptı. YNK, Yekgurtu, Komala İslami ve diğer partilerle görüşme yapan Türkiye’nin Hewler Başkonsolosu Hakan Karaçay, Goran Hareketi Başkanı Ömer Seyid Ali ile de görüşme talebinde bulundu. Seyid Ali, Karaçay’ın görüşme talebini şöyle yanıtladı: "Efrîn'deki katliam, işgal ve talan girişiminiz PYD, PKK’ye karşı bir hareket değildi. Bu girişim tüm Kürtlere karşı içine girilen bir işgal harekatıydı. Efrîn'den hemen sonra bu kez Güney Kürdistan’daki işgalinizi genişletmeye başlattınız. Hava saldırıları ile köylülerini bombalayıp sivilleri katletmeye başladınız. Ayrıca Hewler hava alanını açıp, Süleymaniye hava alanını açmama yönünde izlediğiniz parçalayıcı, çelişki ve iç çatışmayı körükleyici politikalarınızdan ötürü sizinle yapacağım herhangi bir görüşme yok."

Karaçay'ın Goran Hareketi merkezinden hiçbir görüşme yapamadan ayrıldığı belirtildi.

'İŞGALE ONAY VERMEDİĞİMİZİ GÖSTERDİK'

Goran Hareketi'nden bir yetkili ise Türkiye Hewler Başkonsolosu Hakan Karaçay’ın, başkanları Ömer Seyid Ali ile görüşme talebinin reddedilmesine ilişkin şunları söyledi: "Efrîn'de büyük bir katliam, işgal, soykırım başlattılar. Kürtlerin kazanımlarına karşı Rojava, Bakur, Başur yer yerde harekete geçtiler. Güneyli bazı kişiler üzerinden Güney'de de izledikleri düşmanlaştırıcı, parçalayıcı politikalarla bunu uygulamaya çalışıyor. Bu görüşme talebini kabul etmemiz bu politikalarına onay vermemiz anlamına gelirdi. Görüşme talebini kabul etmeyerek işgal politikalarına, katliam, soykırım, Kürtlerin kazanımlarına karşı izledikleri düşmanca politikalara onay vermediğimizi söylemek istedik. Aynı zamanda izledikleri bu politikaya karşı bir tutum sahibi olduğumuzun mesajını verdik."