Goran Vekili Aziz: Terörist olan Türk devletidir

Goran Milletvekili Adil Aziz, PKK ve PYD’nin Kürt ulusal güçleri olduğunu belirterek, gerçek terörist olanınsa DAİŞ’e her türlü yardım sunan Türk devleti olduğunu söyledi.

ANF’ye konuşan Goran Hareketi milletvekili Adil Aziz, Türk Başbakanı’nın KDP lideri Mesut Barzani’yle ortak basın açıklamasında PKK ve PYD’yi terörist olarak adlandırmasına Barzani’nin tepki göstermemesini de eleştirerek, tüm siyasi partileri ve Kürt halkını Türk devletine karşı tutum almaya çağırdı.

“Böylesi bir dönemde Hewler’ê böyle bir ziyaretin yapılmış olması Kürtler açısından üzüntü vericidir” diyen Aziz, Türk başbakanı Yıldırım’ın bir Kürt partisinin liderinin yanında PKK ve PYD’ye “terörist” demesini ve bu liderin sessiz kalmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

‘HERKES TÜRK DEVLETİNE KARŞI TUTUM ALMALIDIR’

Kürt siyasi partileri ve halkı Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgaline karşı tutum alma çağrısı yapan Aziz şöyle konuştu: “Şunu açıkça söylüyoruz. DAİŞ’e destek veren onlardır, onlar teröristtir. Eğer PKK ile PYD olmasaydı Şengal ve Rojava’da şimdi daha çok kan dökülmüş olurdu. Gerilla ve savaşçılar Güney Kürdistan halkını savundular.

Ancak bu güçlere terörist diyenlere bir şey diyemeyiz, çünkü bunlar düşmandır. Ancak üzüntü verici olan KDP lideri Mesut Barzani’nin yanında oturduğu halde bunu rahatlıkla söylüyor olmasıdır. Ancak biz kesinlikle PKK ve PYD güçlerini ulusal bir güç olarak görüyoruz. Onlar peşmergeyle birlikte Kürdistan’ı savunan güçlerdir. Onun bu tür yaklaşımları kınıyorum. Tüm siyasi güçleri de bu tür yaklaşımlara karşı tutum almaya çağırıyorum. Kürt halkını da Türk sömürgeciliğine Güney Kürdistan’daki askeri işgaline karşı tek ses halinde tutum almaya çağırıyorum.”