Goran vekilleri: Türk devletine karşı sesimizi yükseltelim

Goran Hareketi milletvekilleri, Türk devletinin Şengal saldırısını kınayarak, “Herkes tepkisini en üst düzeyde göstermeli. Güney hükümeti de saldırıya sessiz kalmamalı" dedi.

Goran Hareketi milletvekilleri Şêrko Heme Emin ve Münire Osman, Türk devletinin Şengal ve Rojava'ya dönük saldırılarını kınadı.

EMİN: TEPKİ GÖSTERMELİ, TEDBİR ALMALIYIZ

Emin, "Güney Kürdistan sınırlarını ve egemenliğini ihlal eden hiçbir girişimi kabul etmiyoruz. Güney Kürdistan hükümetinin bu saldırılara kesinlikle tutum alması gerekir. Bir daha bu tür saldırıların olmaması için de gerekli tedbirleri almalıdır" dedi.

Şimdiye kadar Türk devletinin Güney Kürdistan’a yaptığı saldırılara gerekli cevabın verilmemesinden kaynaklı bugün Şengal’e saldırmaya cesaret edildiğine işaret eden Emin, herkesi saldırılara karşı harekete geçmeye çağırdı.

OSMAN: TÜM GÜÇLER VE HALK TUTUM ALMALI

Osman da şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar Türk devleti defalarca Güney Kürdistan topraklarına saldırı gerçekleştirirken bizim buna karşı daha güçlü tepkiler koymamız gerekiyordu. Biz Goran Hareketi olarak Şengal’e yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hareket olarak tepkimizi YNK ve Yekgırtu İslam’la ortak yaptığımız açıklamayla da açıkça ortaya koyduk. Bu saldırıları kesinlikle kabul etmiyoruz.

Tüm siyasi güçlerin ve tüm Kürt halkının bu saldırılara karşı durması gerekir. Aynı zamanda uluslararası güçlerin de bu gerekli tedbirleri alması gerekir. Buna karşı ciddi tutumları olmalı.”