Görevleri gasp edilen Elik ve Öncü'ye hapis

Qoser Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve Stewrê Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Türk İçişleri Bakanlığı tarafından görevleri gasp edildikten sonra tutuklanan Qoser Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Stewrê Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Öncü'nün yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Mardin 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan eşbaşkanlar katılmazken, avukatları katıldı.

Gelen evrakların okunmasının ardından geçilen duruşmada savcılık mütalaasını tekrar ederek, eşbaşkanların cezalandırılmasını istedi.
Mütalaaya karşı ilk olarak Avukat Azad Yıldırım söz aldı.
Ardından savunma yapan Avukat Erdal Kuzu, iddianamedeki çoğu delili belgeleri ile çürüttüklerini belirtti.
Avukat Necat Çıray da; Hitler'in propaganda Bakanı Gobbels'in "Bir yalan ne kadar büyük olursa o kadar çok inandırıcı olur" sözlerini hatırlatarak, "Kesinlikle dosyadaki bütün iddialar yalan" dedi.

Avukat Ferhat İbrahimoğlu, soruşturmanın tamamen HDP'ye dönük başlatılan bir soruşturma olduğuna vurgu yaparak, bugüne kadar yaptıkları savunmalara ve taleplere rağmen mahkemenin bir işlem yapmadığını söyledi.
Avukat Şeyhmus Taşkın ise mahkemede korunması gerekenin devlet olmadığını, hukuk olduğunu dile getiren Taşkın, Öncü'nün beraatine karar verilmesini istedi.

 HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, Elik hakkında 2011 yılında açılan ve dosya ile birleştirilen davada beraat kararı verdi. Mahkeme, ana dosyada ise Öncü ve Elik hakkında "örgüt üyesi olma" iddiasıyla 6 yıl 3’er ay hapis cezası verirken, yurt dışı yasağının devamına karar verdi.