Siyasi soykırım saldırıları protesto edildi: Özgür basın susmaz!

Diyarbakır Adliyesi önünde siyasi soykırım saldırıları protesto edildi, "Özgür basın susturulamaz” mesajı verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 25 Nisan’da 21 kentte yapılan siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan 134 kişiden emniyet ifadeleri tamamlanan 14 kişi Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorguları sürerken, gazeteciler Abdurahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ile Remzi Akkaya çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed İl Örgütü öncülüğünde Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Eyleme birçok siyasi parti, sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve aileler katıldı.

'SEÇİM VE SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONU'

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Serhat Eren, operasyonu “siyasi soykırım operasyonu” olarak değerlendirdi.

 Operasyonun seçimle bağlantılı olduğunun altını çizen Eren, “Yargı mercileri de bu operasyona ortak oldu. Bu parti, bu halk kendisine yapılan hiçbir operasyona baş eğecek bir halk değil. Seçimin sağlıklı, demokratik yapılması için görev alacak olan insan hakları temsilcilerinin, hukukçuların gözaltına alınması bir seçim operasyonudur. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Burada onlarla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez da belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ardından “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı.

Adliyeye sevk edilenlerin savcılık ve hakimlik sorguları ise devam ediyor.