Grevci tutsağın telefon görüşmesi engellendi

Tutsak Mehmet Hayme, babası Şafi Hayme'yi arayarak 1 Mart'tan itibaren 90 arkadaşıyla beraber süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladıklarını söylediği sırada hapishane idaresi tarafından telefon görüşmesi sonlandırıldı.

Kürdistan ve Türkiye hapishanelerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi talebiyle başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleri 78 gündür devam ediyor. PKK ve PAJK'lı tutsakların başlattığı eylemler, 1 Mart tarihi itibariyle tüm hapishanelere yayılmıştı. Daha önce 5 kişinin grevde olduğu Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde bulunan Mehmet Hayme adlı tutsak, babası Şafi Hayme'yi arayarak 1 Mart'tan sonra grevde olanların sayılarının 90'a yükseldiğini aktardı.

Oğlu ile yaptığı telefon görüşmelerinin normalde 10 dakika sürdüğünü ancak oğlunun kendisine verdiği bu bilgiler sırasında telefon görüşmesinin aniden sonlandığına dikkat çeken baba Hayme, şunları söyledi: "Oğlum yıllardır zindanda. Birkaç gün önce beni aradığında bulunduğu zindanda 90 arkadaşıyla beraber süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olduğunu söyledi. Normalde her hafta telefon görüşmemiz 10 dakika sürüyordu. Ama bu kez oğlum daha bir dakika konuşmadan telefon kapandı ve bir daha arama hakkı tanımamış olacaklar ki aramadı. Zindanda ve eylemde oldukları halde bu tür baskılara maruz kalmaları çok insafsızca."