‘Gün tüm işbirlikçilere karşı direnme günüdür’

Sêmalka Sınır Kapısı’na yürüyen gençlere yönelik yapılan saldırıyı kınayan Komalên Ciwan ve Komalên Jinên, “Gün tüm çetelere işbirlikçilerine karşı direniş günüdür. Gün kürdün zafer günüdür. Gün Efrîn zaferini selamlama günüdür” dedi.

Efrîn’de süren çağın direnişi için Güney Kürdistan gençliğinin Efrîn’e kadar sürdürme kararı aldıkları bir yürüyüş başlattığını belirten Komalên Ciwan ve Komalên Jinên şunları vurguladı:

“Başurê Kurdistan gençliği Efrîn’de faşist TC çetelerine karşı tarihi bir direniş sergileyen Efrîn halkının ve savaşçılarının yanında olduklarını, bu direnişi sahiplendiklerini göstermek için Süleymaniye den başlattıkları yürüyüş, Hewler’e vardığında kent girişinde KDP peşmergeleri tarafından silahlı saldırıya uğradı. Öncelikle bu görkemli yürüyüşe katılan tüm yiğit Başurê Kurdistan gençliğini selamlıyoruz. Ve yaşanan saldırıda yaralanan gençlerimize acil şifalar diliyoruz. Tarihte tekrar Kürt milliyetçisi KDP tarafından Kürt ihaneti ile karşı karşıya kaldığımızı belirtmek istiyoruz. Tüm dünyada tüm halklardan insanlar alanlara inip Efrîn direnişini sahiplenirken, yine faşist AKP çetelerini lanetlerken kendini Kürt olarak tanımlayan KDP ise Başurê Kurdistan gençlerinin bu direnişi sahiplenmelerine karşı tahammülsüzlük göstermiş, utanmadan halkı için tepkisini ortaya koyan silahsız gençlere kurşun yağdırmıştır. Aslında KDP kendi acizliğinin, korkaklığının, kendi halkını Haşdi Şabi çetelerinden koruyamayan hatta kendi topraklarını Haşdi Şabi’ ye peşkeş çeken ihanetçi KDP gerçekliğini bir kez daha tüm dünyaya ispatlamıştır. Efrîn’de, Kerkük’te olanlar olmayacak, Efrîn teslimiyeti kabul etmeyecek, Efrîn’deki savaşçılarda bu direnişi kesin zaferle sonuçlandıracaktır. Bu gerçeği çok iyi bilen KDP tahammülsüzlüğünü, alçaklığını Kürt gençlerine saldırarak göstermiştir. Çünkü Başur gençliği KDP’nin gösteremediği cesareti göstermiştir. Halkına toprağına ülkesine sahip çıkmıştır.

Komalen Ciwan olarak KDP’nin bu alçak saldırısını kınıyoruz, lanetliyoruz. Yine tüm Başurê Kurdistan gençliği bilmelidir ki; ne faşist AKP çeteleri, nede bu çetelere uşaklık eden, toprağını satan, halkına ihanet eden KDP çeteleri Kürtlerin iradesi karşısında duramaz. Tarihi bir tokat gibi Kürdün direnişi onlarında yüzüne çarpacaktır. Başurê Kurdistan gençliği direnişini yükselterek tüm faşist sömürgecilere kürdün asla boyun etmeyeceğini, sindirilemeyeceğini göstermelidir. Kerkük’ü Haşdi Şabi’ye peşkeş çekenlere karşı Kerkük’ünde Erin’in de hesabını sormalıdır.

KDP ihanetine karşı yiğit Başur gençleri ve genç kadınları sessiz kalmamalılar, bir adım bile geri atmamalılar. Gün tüm çetelere işbirlikçilerine karşı direniş günüdür. Gün kürdün zafer günüdür. Gün Efrîn zaferini selamlama günüdür. Bu nedenle gerçekleşen bu alçakça saldırıya karşı, Başur gençliği daha kitlesel, daha coşkulu, daha kararlı başlatmış oldukları yürüyüşe devam etmeli ve yek vücut tüm alanlar Efrîn olmalıdır.”