Güney'de emekçilerin eylemleri yayılıyor

Güney Kürdistan'da maaşlarını alamayan memurların protesto eylemleri yayılıyor.

Güney Kürdistan'da memurlar ve birçok halk bileşeninin maaş ödemelerinin ertelenmesine karşı başlatılan protesto eylemleri, Süleymaniye, Hewlêr, Kerkük, Dihok kentlerinde ve Amêdî, Akirê, Ranya, Kelar ilçeleri gibi birçok merkezde devam etti. Eylemlerin 3’üncü gününde, haklarını ve mevcut iktidarın gitmesini istedi.

HEWLÊR

Hewlêr'de alanlara çıkan öğretmenler, sağlık çalışanları ve tüm memurlar, hükûmetin taleplerini karşılamasını istedi. Emekçiler, tüm engellemelere ve dünkü saldırı ile gözaltılara rağmen Şaneder Parkı'nda bir araya geldi.

ÇEMÇEMAL

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde bulunan Çermo Üniversitesi’nin çalışanları da eylemlere katılma kararı aldı. Üniversite çalışanları, boykot kararı aldı.

Çermo Üniversitesi’nde Öğretmen Ferman Zahîr, “Öğretmen ve çalışanların artık çalışmaya gücü kalmadı. Gün geçtikçe durumumuz kötü oluyor. Maaşlarımız aylardır ödenmiyor. Bugünden itibaren biz de boykot karar aldık. Çözüm bulunana kadar eylemimizi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

AVUKATLAR DA TEPKİLİ

Ayrıca Güney Kürdistan'daki avukatlar da emekçilerin eylemlerini destekliyor ve hükûmetin hem hakları gasp ettiğini, hem de yolsuzluk yaptığını söylüyor. Avukatlar, maaşların ertelenmesinin yasak olmadığını belirtiyor.