Güney'e Kandil modeli önerisi

Kandil Belediyesi Eşbaşkanı Gulale Osman, Kandil'deki sistemin Güney Kürdistan için de yeni bir model olabileceğini söyledi.

Kandil Belediyesi 5. Genel Kurulu'nda eşbaşkanlığa seçilen Gulale Osman, artık kadınların daha fazla görünür olacağını belirtti.

Hafta sonu yapılan Genel Kurul'da 91 delegenin 20'si kadınlardan oluşuyordu. Belediyenin yeni eşbaşkanları ve yönetimi belirlendi. Muhammed Abdullah ile birlikte Gulale Osman eşbaşkan olarak seçildi. 7 kişilik yönetime de Amine Ehmed ve Ronak Osman Ebdullah adlı iki kadın girdi. Eşbaşkan Gulale Osman Kürt kadınlarının gücüne dikkat çekip Kandil'deki belediye sisteminin Güney Kürdistan için yeni bir model olarak durduğunu söyledi. "Eşbaşkanlık sistemi Güney için yeni bir durumdur" diyen Gulale Osman, eşbaşkanlık yapma inancı ve cesareti veren sisteme ve delegelere teşekkür etti.

BÜYÜK GÜÇ VE MORAL

Gulale Osman, şunları söyledi: "Ben bir kadın olarak sorumluluğum altındaki işleri başarıyla yürütmeye çalışacağım. Güney Kürdistan kadınları olarak Kürdistan Özgür Kadın Hareketi’nden büyük bir güç ve moral alıyoruz. Kürdistan kadınları kahramanca işlere imza attı, özellikle Kürdistan Özgürlük Hareketi içindeki kadınlar. PKK üyeleri tüm dünya kadınları için büyük bir örnek oluşturdu. Tüm dünyada başı dik bir biçimde çalışmalar yürütenler onlardır, yaptıkları tüm dünya tarafından görülmekte. Ben de Kürt Özgürlük Hareketi içindeki kadınları kendime örnek alacağım. Kandil bölgesindeki kadınlara çağrım; erkek egemenlikli sisteme karşı bu yeni bir imkandır, artık ev sınırlarının dışına çıkalım. Bu dönem kadınların dönemidir. Başarabiliriz."

Yeni yönetime seçilen iki kadından biri olan Amine Ehmed, toplantı, seminer ve eğitim çalışmalarını, encümen ve köy kadınlarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Eğitim, ekoloji, sağlık, aile yaşamı konularıyla ilgili seminerler verdik. Kürtçeyi canlandırmaya çalıştık. Tüm köylerde bunun gayretini gösterdik. Yaşlı kadınlar da çalışmalarımıza katılıyordu. Bayramlarda halkı ziyaret ettik. Hastalarımızı yalnız bırakmadık. Bu kültürü canlandırmaya çalıştık" diye konuştu.