'Güney Kürdistan’da 12 Türk askeri öldürüldü'

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun 11 Mart’tan itibaren Güney Kürdistan topraklarına yönelik başlattığı işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG-Basın İrtibat Merkezi açıklamasında göre, Güney Kürdistan topraklarına işgal saldırılarına sürdüren Türk ordu güçlerine yönelik düzenlenen eylemlerde 12 asker öldürüldü.

HPG-BİM’in son duruma ilişkin açıkladığı bilgiler şöyle:

‘’5 Nisan günü 17.40’ta İşgalci TC ordusu Güney Kürdistan sınırları içerisinde olan Tepê Lelikan ve Tepê Kevortê mıntıkalarını insansız hava araçlarının desteğinde savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Aynı gün saat 22.30 sularında işgalci güçler Tepê Lelikan ve Tepê Kevortê'yi savaş uçakları ile tekrardan yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci TC ordusuna ait skorsky tipi helikopterler Lelikan tepesine indirmeler yapmıştır. Düşman indirme yaptığı esnada güçlerimiz skorksy helikopterleri ve askerleri yoğun ateş altına almıştır. Yapılan vuruşlar sonucunda skorsky tipi bir helikopter darbelenmiştir. İşgalci TC ordusu ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bu tepe işgalci ordu tarafından tekrardan yoğun bir şekilde savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

6 Nisan günü saat 10.00 ile 11.00 arasında savaş uçakları Evdılkofi yamaçlarını ve Ermuş alanını bombalamıştır. Aynı gün saat 15.00’da Lelikan tepesinde hareket halinde olan bir düşman birliğine yönelik güçlerimizce sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylemde düşman birliğinde tespit edilebilen 10 asker öldürülmüştür.

7 Nisan günü (bugün) saat 05.00 ile 05.30 arasında işgalci güçlere ait savaş uçakları Lelikan tepesi yamaçlarını ve Lolan suyu çevresini bombalamıştır. Yine aynı gün saat 08.20’de güçlerimiz Ali Direj tepesinde hareket halinde olan bir grup düşman askerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüş, 2 düşman askeri ise yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusunun 11 Mart gününden  beri başlatmış olduğu işgal operasyonu kapsamında devam eden Lelikan tepesindeki çatışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. İşgalci TC ordusunun Güney Kürdistan’a yönelik operasyonuna karşı gerilla güçlerimiz de büyük bir direniş sergilemektedir. Güçlerimize karşı savaşamayan TC ordusu yoğun teknik kullanarak ilerlemek istemekte, tüm alanları rast gele havadan ve karadan bombalamaktadır. Yine yerel bazı güçlerden ve Gerdi korucularından destek alan TC ordusu işgal operasyonunun kapsamını genişletmeye çalışmaktadır.

Halen devam eden işgal saldırılarında bilinçli bir şekilde alandaki köylülerin de yaşam yerlerini hedef alan TC ordusu bölgedeki köyleri göçe zorlamak istemekte ve tüm alanı insansızlaştırmayı hedeflemektedir.’’