Güney Kürdistan’da cuma namazı Efrîn için

Başta Süleymaniye olmak üzere Güney Kürdistan’ın birçok kentinde bugün cuma namazı Türk devletinin işgal saldırılarına direnen Efrîn için kılınacak. 

Güney Kürdistanlı din alimleri, imamlar ve melleler de Türk devletinin Efrîn’e işgalci saldırılarına karşı etkinliklerde yer alıyor. CİK’e bağlı, Süleymaniyeli ve Güney Kürdistan’ın diğer kent ve kasabalarda olan din alimleri, imamlar ve melleler bugünkü cuma namazında Efrîn için dua okundu.

Başta Süleymaniye olmak üzere birçok kent, ilçe ve kasabada meydanlarda Efrîn için cuma namazı kılınacak. Süleymaniye’de Azadi Parkı'nda Efrin için kılınacak namaza binlerce kişinin katılması bekleniyor. 

MELLE SENGAWİ'YE SALDIRI

Öte yandan cuma namazının meydanlarda Efrîn için kılınmasına öncülük eden Mele Saman Sengawi'nin dün gece evi ve arabası kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Melle Sengawi'nin Süleymaniye’nin Willube Mahallesi'ndeki evi kurşunlanırken, kapıdaki arabası tahrip edildi. Tehditler içeren bir zarftı arabaya bırakan saldırganlar olay yerinden uzaklaştı. Saldırganlar henüz yakalanamadı.

Mele Saman Sengawi, bölgesel yönetime yönelik sert eleştiriler getirmesiyle biliniyor. 2017 yılında Çemçemal’da yine bir silahlı saldırıya uğraşmıştı.